Alcaldes i alcaldesses de la Marina i la Safor s’uneixen per a reivindicar la connexió ferroviària entre les dos comarques

*Nota premsa i fotos Ajuntament de Dénia*

Dénia (16.05.2024).- Dénia va acollir ahir una reunió de les alcaldesses i els alcaldes de Gandia, Oliva, Bellreguard, Palmera, Ondara i Dénia amb l’objectiu d’unir forces per a reivindicar una connexió ferroviària que done solució a la reivindicació històrica de les dos comarques.

En aquesta trobada, els representants de les sis poblacions han acordat, en primer lloc, començar a treballar en la redacció d’una declaració conjunta que reflectisca la posició unànime de tots els municipis afectats per la manca de connexió ferroviària entre la Marina i la Safor. Un clam conjunt que es farà arribar a les administracions supramunicipals competents -el Ministeri de Transport i la Generalitat- juntament amb la sol·licitud de convocatòria d’una mesa de diàleg que concerte i acorde la solució definitiva de connexió que necessiten els municipis de les dos comarques. De moment, el secretari d’Estat de Transport ja ha manifestat el seu suport a la creació d’este òrgan i ha confirmat la participació del ministeri.

«Aquest tema necessita honestedat i que ens parlen clar sobre els projectes que s’estan barallant», han coincidit a destacar els alcaldes i alcaldesses, en un moment en què el debat sobre la connexió ferroviària entre les dos comarques torna a estar sobre la taula a partir del recent anunci del projecte d’un TRAM entre Gandia i Dénia del president de la Generalitat, Carlos Mazón.

El tercer punt consensuat en la trobada d’aquest matí a Dénia és la constitució d’un fòrum d’agents socials i econòmics de la Safor i la Marina, on també hi estarien representants els ajuntaments, per tal d’avançar en més polítiques comunes entre ambdues comarques.

Alcaldesses i alcaldes han insistit en què la connexió ferroviària de els dos territoris és «una necessitat urgent, però també un dret de les nostres ciutadanies; un mitjà de vertebració territorial, social i econòmica que no anem a deixar d’exigir».

*Nota premsa i fotos Ajuntament de Dénia*

Publicado en Actualitat, Política.