LA INSCRIPCIÓ DE GARITOS I PENYES DE SANT JAUME ES REALITZARÀ FINS AL 31 DE MAIG

Una de les principals novetats de l’ordenança de Festes Populars és que anualment s’haurà de demanar l’autorització d’instal·lació de garitos abans del 31 de maig

Ondara, 02.05.24. La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Jordi Ruiz, ha informat que ja es pot realitzar la inscripció anual de garitos per a les Festes Populars de Sant Jaume 2024. Cal destacar que tal com recull la nova ordenança de Festes Populars (que va ser aprovada en el ple del passat 28 de febrer 2024 i publicada al BOP d’Alacant el passat 30 d’abril: https://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2024/04/30_82/2024_003042.pdf), anualment s’han d’inscriure els garitos per tal d’obtenir l’autorització per a instal·lació durant les festes. La inscripció s’ha de fer abans del 31 de maig i han de constar dues persones majors d’edat, empadronades a Ondara (mínim 6 mesos abans) que figuraran com a responsables. La inscripció es farà al formulari en https://santjaume.ondara.org/

Aquesta és una de les principals novetats de l’ordenança; que anualment s’haurà de demanar l’autorització d’instal·lació de garitos abans del 31 de maig. Aquesta sol·licitud d’autorització es farà online i hi constaran dos responsables per garito que hauran de ser majors d’edat i empadronats a Ondara mínim 6 mesos abans de la sol·licitud. Aquesta sol·licitud es farà anualment, per poder actualitzar les dades de les penyes, dur un control per a l’organització del muntatge de garitos, i control dels espais disponibles. A més, una vegada instal·lats els garitos, abans de les festes, hauran de presentar per registre d’entrada una declaració responsable (el tramit es farà per seu electrònica). Aquesta declaració responsable recollirà que el garito compleix amb les característiques de seguretat necessàries per al correcte funcionament de les festes. A més, en aquest registre, també es presentarà el justificant de pagament de la taxa de muntatge. Respecta a les taxes que es paguen per l’ocupació de via pública amb garitos, anualment es publicarà el preu públic del cost de cada garito, al mes juny, per acord plenari de l’Ajuntament. L’ordenança també recull que sempre que els garitos estiguen ocupats, hauran d’haver persones majors d’edat que se’n puguen responsabilitzar dels possibles successos, així com de la vigilància i del benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents menors d’edat.

REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.