ANDREU ALMIÑANA PRESENTA A ONDARA EL SEU TREBALL SOBRE EL MESTRE ESTANISLAO NOGUERA DINS EL CICLE DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

La Casa de Cultura d’Ondara acollí el passat divendres 5 d’abril un dels actes centrals del programa de pedagogia històrica organitzat per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara i l’IES Xebic

Ondara, 09.04.24. La Casa de Cultura d’Ondara acollí el passat divendres dia 5 d’abril la presentació del llibre Don Estanislao Noguera, un mestre de la República del professor ondarenc i actualment inspector de la Conselleria d’Educació Andreu Almiñana. L’estudi estigué introduït pel també docent i filòleg Joanba Martí, mentre que l’acte el presentà el Regidor de Patrimoni, Lluís Fornés, tenint en compte que la presentació s’emmarca dins del Cicle de Memòria Democràtica que han organitzat l’Ajuntament d’Ondara i l’Institut d’Ensenyament Secundari Xebic junt a altres organismes i col·lectius col·laboradors.

En declaracions al programa Els Matins de la Veu d’Ondara respecte a la realització de l’estudi, Andreu Almiñana subratllà que el llibre ret homenatge, a través de la figura del seu avi, als homes i dones represaliats durant els anys de la dictadura i, especialment i tal com condensa el volum, als mestres. «El procés de documentació va ser molt especial ja que cal tindre en compte que Estanislao Noguera era el meu iaio, amb el qual a més de família compartisc dedicació professional» matisà l’autor.

Cal esmentar que l’acte comptà amb una nombrosa assistència de públic i que forma part d’una programació de pedagogia històrica que es prolongarà fins al proper 15 d’abril.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.