NEREA MALLOL PRESENTA LA RENÚNCIA A LA SEUA ACTA DE REGIDORA

  • La Regidora per Compromís i membre de l’Equip de Govern, responsable de les àrees de Compres i Contractació, Règim Jurídic i Interior, Personal, Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura, argumenta motius personals per a prendre aquesta decisió
  • En el seu lloc entrarà com a Regidora Àngels Grimalt Vives, que va ocupar el núm. 4 en la candidatura de Compromís per a les eleccions de maig de 2023

Ondara, 28.03.34. La Regidora per Compromís a l’Ajuntament d’Ondara, Nerea Mallol Lorenzo, que actualment es troba en situació de baixa mèdica, va presentar ahir en el ple ordinari del mes de març la renúncia a la seua acta de regidora, adduint motius personals. Nerea Mallol és membre de l’Equip de Govern i responsable de les Regidories de Compres i Contractació, Règim Jurídic i Interior, Personal, Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura. Mallol porta 9 mesos formant part de la corporació municipal d’Ondara per Compromís; va entrar com a regidora del grup municipal Compromís en les eleccions del 27 de maig de 2023 i es va integrar en l’Equip de Govern (Compromís-PSPV).

La seua renúncia es va abordar com un dels punts de l’ordre del dia en el ple d’anit, sense estar ella present, atès que es troba de baixa. Per la seua banda, tant el Regidor de Compromís, Lluís Fornés; com el portaveu del PP, Àlex Hernández; i l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, van tindre paraules d’agraïment a Nerea Mallol. Lluís Fornés va voler agrair-li el treball que ha desenvolupat en aquests últims 9 mesos al capdavant dels seus departaments. Va dir que «fer política local no és una tasca fàcil, estigues al govern o a la oposició, perquè les crítiques del que fas o no fas t’arriba igualment; la pressió social és molt alta en temps en què la gent es desentén i culpa a la política dels seus mals, i no volen veure tota la feina que portem a l’esquena, intentant sempre el ben del poble; és molt comú escoltar la frase «la culpa és de l’alcalde, del regidor, de l’oposició…. però per entendre realment com és el sistema d’un ajuntament, has d’estar dins». De vegades, va dir, «el canvi que tu vols fer és impossible; altres, és un procés llarg, i la pròpia persona és la que es desespera o es despaciencia, i al final de tot, tira la tovalla». Va culminar indicant que «parle em nom de totes i tots els que estem ací, si dic que el primer de tot és la salut i que hi ha que cuidar-se tant física com mentalment, i això és el que desitgem per a Nerea». D’altra banda, Lluís Fornés va aprofitar per encoratjar a la seua companya Àngels Grimalt, que en les pròximes setmanes s’incorporarà com a Regidora de Compromís.

Per la seua banda, el portaveu del PP, Àlex Hernández, va donar les gràcies a Nerea pel seu treball, afirmant que «no és fàcil estar ací, estàs molt exposat a la gent», i va desitjar-li sort en la seua nova etapa.

També l’Alcalde, José Ramiro va agrair el treball que ha fet Nerea Mallol pel poble; destacant la seua empenta, la seua il·lusió i força a l’hora d’impulsar projectes en l’àmbit de la Igualtat, com la Fira Feminista, la campanya de revisió de les parelles, o els primers premis «Amb veu de dona»; així com la intensa programació cultural del poble amb novetats com la inclusió d’Ondara en el festival Barnasants; i també el seu dinamisme en l’àmbit dels serveis socials, on és la vicepresidenta de la Massma.

Després de la renúncia de Nerea Mallol, s’iniciarà el procediment legal oportú per a designar la pròxima regidora per Compromís a l’Ajuntament d’Ondara. Segons es va confirmar al ple, la persona que s’incorporarà com a Regidora és Àngels Grimalt Vives, que va ocupar el nº4 de la candidatura de Compromís en les passades eleccions municipals de 2023. Àngels Grimalt assumirà les següents competències que fins a la data ostentava Nerea Mallol: Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura. Les Regidories de Compres i Contractació, Règim Jurídic i Interior, les portarà des d’ara Jordi Dominguis, i la Regidoria de Personal, Lluís Fornés.

Publicado en Actualitat, Política.