LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA IMPULSA ACTIVITATS ALS CENTRES EDUCATIUS PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

Les activitats del Dia dels Boscoses van dirigides a tot l’alumnat d’Infantil del Col·legi Marjals i de Primària del Sanchis Guarner, del 21 al 26 de març

Ondara, 20.03.24. L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria d’Educació que dirigeix Rosa Ana Marí, ha organitzat, conjuntament amb els Tallers d’Ocupació de Jardineria i Forestal “Ondara, apostem pel teu futur X”, la celebració i commemoració del Dia dels Boscos (l’efemèride del qual és el 21 de març) en els Centres Educatius del municipi. Per a això, es van a dur a terme una sèrie d’activitats, visites i tallers, segons ha anunciat la Regidora d’Educació, Rosa Ana Marí, que ha estat acompanyada per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, en la presentació d’aquesta iniciativa. El Dia Internacional dels Boscs se celebra anualment el 21 de març per a retre homenatge a la importància de tots els tipus de boscs i intentar generar consciència. Es tracta d’una crida a l’acció per a aprofitar les innovacions tecnològiques en favor dels nostres boscos, amb l’objectiu de fer front a la creixent amenaça de la desforestació, la degradació de l’hàbitat i el canvi climàtic, mitjançant l’organització d’activitats relacionades amb els boscs i els arbres, com, per exemple, campanyes de plantació d’arbres. El tema per a enguany 2024 és “Boscos i innovació”.

En concret, les activitats que impulsa la Regidoria d’Educació per commemorar del Dia dels Boscos en Ondara es van a dur a terme dirigides a tot l’alumnat d’Infantil del Col·legi Marjals i de Primària del Sanchis Guarner, del 21 al 26 de març. Les activitats es realitzaran tant en les pròpies instal·lacions dels centres escolars, com realitzant visites fora del centre (Molí Coví, Parc Públic Segària, i Jardí L’Albarda de Pedreguer).

Aquest dijous, 21 de març, en l’Escola Infantil Marjals, es farà l’activitat «Cuidem El Nostre Pati»; amb un Jardí Sensorial dirigit a l’alumnat de 3 anys (plantar aromàtiques), de 9:30 a 10:30 hores; i un Jardí Vertical dirigit a l’alumnat de 4 i 5 anys, de 9:30 a 13:00 hores. El dilluns, 25 de març, l’alumnat del Sanchis Guarner participarà en l’activitat «Cuidem La Natura», que es realitzarà al Molí Coví, dirigida a l’alumnat de 4at de primària (plantació), amb la participació del Taller Ocupacional de Jardineria. D’altra banda, al Parc Públic de Segària, l’alumnat de 6é de primària participarà en una ghymkana “estació florestal idònia” i plantació, amb la col·laboració del Taller Ocupacional Forestal. I l’alumnat de 3er de Primària realitzarà la visita al Jardí L’Albarda, per participar en el taller hotel bitxos i visita guiada. Ja el dimarts, 26 de març, l’alumnat Sanchis Guarner realitzarà l’activitat «Cuidem El Nostre Pati», amb un Jardí Vertical dirigit a l’alumnat de 2on primària (amb la col·laboració del Taller Ocupacional Jardineria i Forestal); i l’alumnat de 5é de Primària realitzarà el taller Ecosistemes Mediterranis i visita guiada al Jardí L’Albarda.

REGIDORIA D’EDUCACIÓ * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.