LA REGIDORIA DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA D’ONDARA IMPULSA LA I FIRA DIGITAL ”GATZARA” DE CREACIÓ DE CONTINGUT EN VALENCIÀ A LES XARXES SOCIALS

També organitza el I Certament de Creació de Contingut Vila d’Ondara amb un primer premi de 750 euros

Ondara, 20.03.24. El Regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Dominguis, i el Regidor de Joventut, Jordi Ruíz, ham presentat hui la I Fira Digital ”Gatzara”; Fira de Creació de Continguts en Valencià que se celebrarà la vesprada del dissabte 13 d’abril a l’edifici del Prado. Es tracta d’un encontre per dinamitzar i donar a conèixer la creació de contingut en valencià a les xarxes socials, que consistirà en diferents activitats al llarg de la vesprada del dissabte 13 d’abril.

La I Fira Digital ”Gatzara” començarà amb un torneig de la fallera calavera i un taller de personalització de samarretes a càrrec de Larouch a les 17 hores. Després hi haurà un podcast en directe, «Gatzara» conduit per diferents creadors de contingut on es parlarà del sector, a les 18:30 hores. A continuació (19:30 hores), es farà el lliurament dels premis del concurs #GatzaraCrea, un concurs enfocat als joves dels IES de la comarca, on es premiarà les seues creacions de contingut digital. I per a culminar la fira, s’oferirà el podcast local «Vaderock», en directe, a les 20 hores. El I concurs de vídeo #GatzaraCrea va destinat als alumnes dels IES, que hauran de crear un contingut destinat al consum a través de xarxes socials com TikTok o Instagram; i el termini d’admissió serà fins al 7 d’abril, segons ha informat Jordi Ruiz. Els premis consistiran en un Pack d’iniciació a la creació de continguts valorat en 50€ que compta amb cèrcol de llum, trípode i micròfon de solapa.

Jordi Dominguis, Regidor de Normalització Lingüística, ha aprofitat la presentació de l’esdeveniment per anunciar que la Fira Digital també comptarà amb el llançament del I «Certament de Creació de Contingut Vila d’Ondara» on es premiarà als millors creadors i creadores en actiu, per fomentar l’oferta de contingut en valencià i la tasca dels qui contribueixen a aquest objectiu (el lliurament d’aquests premis es farà al mes de maig). El termini d’admissió al concurs serà el 21 d’abril. S’establixen 4 premis: Premi al millor creador de contingut dotat amb 750€; Premi al creador revelació, 250€; Premi al millor creador de la Marina Alta, 250€; i Premi al millor creador de contingut social, 250€.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA “I Certamen Vila d’Ondara de Creació de Contingut”

Terminis i presentació:

1. Els interessats presentaran la seua candidatura per correu electrònic a l’adreça: jordidominguis@ondara.org. Fent constar en el motiu de l’e-mail “Certamen de Creadors de Contingut”. I en l’aplicació l’enllaç de les plataformes de la candidatura i a les modalitats a les quals es presenta.

2. El termini d’admissió al concurs serà el 21 d’abril de 2024.

Requisits:

1. El creador ha de fer contingut en valencià.

2. No hi ha requisits d’edat.

3. El creador deu estar en actiu almenys des de l’abril de 2023.

4. La temàtica serà lliure.

5. Entren a concurs el contingut pujat a Instagram, Tiktok, Youtube, Twitch i els podcasts.

Premis:

a) S’establixen 4 premis:

1. Premi al millor creador de contingut: 750€

2. Premi al creador revelació: 250€

3. Premi al millor creador de la Marina Alta: 250€

4. Premi al millor creador de contingut social: 250€

b) Els imports esmentats són bruts, al expenses de les retencions fiscals legalment estipulades.

Normes:

1. Els candidats poden presentar-se a totes les categories, però només podran guanyar en una categoria.

2. Els guanyadors d’una categoria no podran presentar-se a la mateixa categoria almenys durant les cinc convocatòries següents.

3. Els premis no podran ser compartits entre candidatures diferents, ni es concediran accèssits.

4. Les candidatures podran ser individuals o col·lectives.

Jurats i qualificacions:

1. Els candidats guanyador seran seleccionats per un jurat qualificat en la matèria i presidit pel Regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Ondara.

2. El jurat triarà als finalistes de les diferents modalitats, i per votacions successives i per eliminació, s’escollirà el guanyador.

3. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

4. Es farà públic el dia 18 de maig de 2024 en una cerimònia on s’entregarà el premi.

5. Serà obligatòria la presència de cadascun dels guanyadors entenent-se, si algun no hi assistix, renúncia al premi.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA – CONCURS #GatzaraCrea

Amb motiu de la I Fira Digital organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d‘Ondara, es convoca el concurs de vídeo #GatzaraCrea, destinat als alumnes dels IES.

Proposta i objectius: Els participants del concurs hauran de crear un contingut destinat al consum a través de xarxes socials com TikTok o Instagram. La temàtica i durada d’aquest és lliure. Els objectius del concurs són:

1. Fomentar la creació i el consum dels continguts en valencià a les xarxes socials.

2. Potenciar la creativitat dels joves.

Terminis i presentació

1. Els interessats hauran de publicar el vídeo a Instagram/TikTok amb l’etiqueta #GatzaraCrea i/o inscriure’l al següent formulari.

2. El termini d’admissió al concurs serà fins al diumenge 7 d’abril de 2024.

Requisits

1. El contingut ha d’utilitzar el valencià com a llengua vehicular.

2. El creador ha d’estar cursant l’educació secundària o el batxillerat.

3. Entren a concurs els continguts publicats a Instagram o TikTok amb l’etiqueta #GatzaraCrea i els inscrits a través del formulari.

Premis: S’estableixen 3 premis en funció de la qualitat, innovació i adaptabilitat al format de les xarxes socials que hi presente la proposta. Tots 3 premis comptaran amb la mateixa recompensa: Pack d’iniciació a la creació de continguts valorat en 50€ que compta amb aro de llum, trípode i micròfon de solapa.

Normes

1. Els candidats soles podran inscriure’s amb 1 vídeo. En cas de publicar-ne més d’1 amb l’etiqueta #GatzaraCrea quedarà inscrit l’últim dels continguts publicats al perfil.

2. Els continguts hauran de realitzar-se de forma individual.

3. Soles hi podran participar alumnes dels centres educatius

Jurat i qualificacions

1. Els candidats guanyadors seran seleccionats per un jurat qualificat en la matèria i presidit pel Regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Ondara.

2. Els criteris de selecció es basaran en la qualitat tècnica, la destresa comunicativa, l’ús de les ferramentes d’edició i postproducció i l’adaptabilitat al mitjà pel qual es crea.

3. El veredicte del jurat es farà públic en la Fira Gatzara el proper 13 d’abril de 2024.

4. Serà obligatòria la presència de cadascun dels guanyadors entenent-se, si algun no hi assistix, renúncia al premi.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.