DISSABTE 16 DE MARÇ ARRANCA EL SEPTENARI DELS DOLORS DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT

El dissabte 23 de març se celebra La Passió pels carrers d’Ondara, en el seu 30 aniversari

Ondara, 12.03.24. L’església parroquial de Santa Anna acollirà aquest dissabte 16 de març l’inici del septenari del Cant dels Dolors: una interpretació coral que es realitzarà cada vesprada fins al proper divendres 22 de març, dia en què el septenari arribarà al seu punt àlgid amb la interpretació final de l’Himne a la Mare de Déu de la Soledat. Es tracta d’una estimada i solemne obra del compositor ondarenc Gonzalo Ortolà Marí (1899-1962) el qual creà les composicions el 1924 -precisament un any després del decret pontifici de juny de 1923 del Papa Pius XI que declarava canònicament a la Verge de la Soledat com a patrona d’Ondara-.

Des d’aleshores, els Dolors d’Ondara són una arrelada manifestació de com una composició d’inspiració religiosa ha assolit reconeixement popular i artístic a través del tradicional septenari que precedeix la Setmana Santa ondarenca. A més, cal recordar des de l’Ajuntament d’Ondara es va iniciar en 2023 l’expedient per protegir els Dolors com a Bé Immaterial. La interpretació dels Dolors durant la setmana serà a les 20 hores.

PROGRAMA PER AQUESTA SETMANA:

DIJOUS 14 DE MARÇ – TRASLLAT DE LA MARE DE DEU DE LA SOLEDAT

19:00h. Missa a la Capella de la Mare de Déu de la Soledat.

20:00h. Solemne Trasllat de la Imatge de la Patrona d’Ondara a l’Església Parroquial.

DIVENDRES 15 DE MARÇ – CELEBRACIÓ DEL SAGRAMENT DE LA PENITÈNCIA

19:00h. Missa a l’Església Parroquial.

20:00h. Confessions a càrrec de diversos sacerdots per a joves confrares i feligresos a l’Església Parroquial.

DEL DISSABTE 16 AL DIJOUS 21 DE MARÇ – SEPTENARI DE DOLORS

20:00h. Missa amb predicació de Dolors a l’Església Parroquial. A continuació, cant dels Dolors de la Mare de Déu.

DIVENDRES 22 DE MARÇ – DIVENDRES DE DOLORS

20:00h. Missa i predicació de Dolors. A continuació, cant dels Dolors de la Mare de Déu. En acabar, Trasllat de la Imatge de la Patrona d’Ondara a la seua Capella.

Cal recordar que enguany Ondara tornarà a gaudir de la seua Setmana Santa amb actes tots els dies. Els actes de la Setmana Santa 2024 començaran el dissabte 23 de març a les 22:30 hores amb l’emblemàtica representació teatral de La Passió d’Ondara pels carrers i places del poble (començarà en el Prado), un acte que es realitza íntegrament en valencià i que escenifica a l’aire lliure la Passió i Mort de Jesucrist. Aquesta representació està organitzada conjuntament per l’Associació La Passió d’Ondara, la Parròquia Santa Anna, la Junta Central de Confraries i el col·lectiu Júniors M.D, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. Enguany 2024 es compleix el 30 Aniversari de la representació per primera vegada de La Passió pels carrers d’Ondara. (En cas que el temps no acompanye, La Passió no se suspendria, sinó que es realitzarà en l’interior del Prado). Igual que en anys anteriors, s’escenificaran un total de set escenes amb màxim detall, prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara, el que li dota d’un encant especial a aquesta obra. Cal remarcar que un element característic de La Passió d’Ondara, a més de ser en valencià, és que el públic està plenament integrat en l’obra, de manera que va seguint els actors en cadascuna de les escenes, formant també part de la història.

L’endemà, el diumenge 24 de març, l’edifici del Prado d’Ondara tornarà a acollir la missa del Diumenge de Rams a les 12 hores, després de la Processó de les Palmes. En la Setmana Santa d’Ondara participen un total de set Confraries: Confraria de la Soledat, Confraria de la Dolorosa, Confraria del Crist de l’Agonia i les Set Paraules, Confraria de la Verònica, Confraria del Sepulcre, Confraria de la Pietat i Confraria de Jesús Natzarè. De les Processons d’Ondara (hi ha quatre: el dilluns, dimarts, dimecres i divendres) destaca especialment la Processó del Sant Enterrament, que se celebrarà el Divendres Sant, dia 29 de març a les 22:00 hores amb eixida des del Convent.

Publicado en Actualitat, Associacions.