PROGRAMACIÓ I FIRA FEMINISTA D’ONDARA

PROGRAMACIÓ I FIRA FEMINISTA D’ONDARA

Els dies 8, 9 i 10 de març de 2024 Ondara acollirà diversos actes i activitats emmarcats en la I Fira Feminista que se celebrarà al Prado i a la Casa de Cultura 📚🎶🚲⚽🏀⚾🏆🎙

Ondara, 27.02.24. Ondara acollirà els dies 8, 9 i 10 de març de 2024 la I Fira Feminista en el Prado i la Casa de Cultura, amb motiu del Dia de la Dona 8 M. La iniciativa està organitzada per les Regidories d’Igualtat i d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara. La Regidora d’Igualtat, Nerea Mallol ha detallat que la programació “s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar suport i visibilitzar el feminisme i crear una xarxa intergeneracional local i comarcal al respecte”.

La programació començarà el divendres 8 de març amb el concert de Meritxell Gené, a les 20:30 hores a la Casa de Cultura d’Ondara (concert emmarcat en el programa del Festival Barnasants 2024). Al llarg de tot el cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de març, el Prado acollirà la Fira Feminista, amb activitats infantils i conta-contes amb perspectiva de gènere; tallers, i stands i parades de col·lectius feministes i associacions de dones.

El dissabte 9 de març, entre les activitats previstes, destaca la inauguració amb música de la batucada Ondaratack; la xerrada «25 anys de feminismes a la Marina Alta» a càrrec de la Xarxa de Dones de la Marina Alta; el concert del cor de dones de la UMO; vermut feminista i monòleg «Made in patriarcado», que anirà a càrrec de la tècnica d’Igualtat de la MASSMA, Maricela Romero; i un dinar de germanor al Prado (organitzen Festers de la Soledat 2024). Després del dinar, es realitzarà el passeig amb perspectiva de gènere, en què es tindran en compte les respostes i dades obtingudes al qüestionari online posat en marxa per Igualtat sobre la percepció de la seguretat de les dones a Ondara. Els actes d’eixe dia també inclouran el podcast «DeParkineo» i el concert de JazzWoman, cantant valenciana que fusiona diferents tipus de música.

Per al diumenge 10 de març, els actes de la Fira Feminista inclouran el taller de collage «Tres voltes rebel»; un taller de defensa personal; i la xerrada d’Irene Ballester (al Prado); i per la vesprada, com a cloenda de la I Fira Feminista d’Ondara, tindrà lloc a la Casa de Cultura el lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona» per reconèixer a una dona o col·lectius de dones del poble; després, els actes culminaran amb el Concert Quatre Sons «Música en clau de dona».

L’apartat esportiu femení (en les disciplines de ciclisme, bàsquet, futbol i pilota) tindrà un gran protagonisme en els actes del 8M; amb la I Trobada esportiva de Fémines, segons ha donat a conèixer el Regidor d’Esports, Lluís Fornés. El dissabte 9 de març hi haurà un partit de bàsquet femení a la vesprada; i el diumenge 10 de març, a les 10 hores començarà la IV Volta a la Marina Fémines; a les 12 hores, partit de futbol femení de l’equip femení de l’Ondarense; i a les 17 hores, partida de raspall femení al trinquet Municipal.

* AJUNTAMENT D’ONDARA *

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.