ONDARA CELEBRA EL CONSELL AGRARI MUNICIPAL PER ABORDAR LA PROBLEMÀTICA DELS PORCS SENGLARS I LES APORTACIONS A L’ORDENANÇA DE NETEJA DE PARCEL·LES

Ondara, 27.02.24. L’Ajuntament d’Ondara va acollir el passat 22 de febrer la celebració del Consell Agrari Municipal. El Regidor d’Agricultura, Medi Ambient, Terme Municipal i Recursos Hídrics, Miguel Gomis, ha informat que en la sessió (la primera que es convoca enguany, havent sigut la darrera el 18 d’octubre de 2023) es van abordar diversos assumptes d’interès, com les últimes actuacions efectuades front a les destrosses agràries produïdes pels porcs senglars. El Regidor de l’àrea, Miguel Gomis, va donar compte de les reunions mantingudes, en l’àmbit comarcal, per la problemàtica que està causant la proliferació de porcs senglars. S’han realitzat dos reunions en Els Poblets i una en Xàbia; a més de les dos batudes que ha fet l’Associació de Caçadors d’Ondara (10 de febrer en Alfatares i 24 de febrer en Vinyals). En les reunions, des de l’Ajuntament d’Ondara es va proposar demanar a la Conselleria d’Agricultura perquè reconeguen i qualifiquen als porcs senglars com una plaga, i que des de Control de Plagues aporten solucions.

D’altra banda, un altre problema és el dels terrenys erms que hi han en Ondara, on s’amaguen els porcs senglars. Per això, al ple del passat mes de gener, es va aprovar la iniciativa per a la creació d’una Ordenança de Neteja, impulsada per la Regidoria de Medi Ambient (dirigida per Miguel Gomis) i pel Conseller Delegat de l’empresa municipal SINMA, Jordi Dominguis. Es tracta d’una ordenança municipal de neteja, conservació, arbratge i tancament de solars i parcel·les, que done resposta a part de la problemàtica. Des de l’Ajuntament es considera que la neteja de parcel·les al municipi, especialment les de caràcter rústic, suposen un problema de convivència ciutadana i salubritat; i que la normativa vigent no compta amb un règim sancionador ni recull bona part del la problemàtica actual. En la reunió del Consell Agrari Municipal de la setmana passada, es van abordar les aportacions dels membres del Consell per a l’elaboració d’aquesta ordenança municipal. El fonament de l’ordenança radica en la necessitat d’adequar el manteniment, neteja i tancament de les parcel·les a les circumstàncies i realitats de la convivència ciutadana en l’actualitat. En el Consell Agrari es van aportar idees molt interessants per afegir a aquesta ordenança, segons va indicar Miguel Gomis.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.