L’ESCRIPTORA GEMMA PASQUAL NARRA ELS ABUSOS POLICIALS A DONES DE VIA LAIETANA 43 A «TORTURADES»

Organitzada per l’Associació Cultural Ocell, el divendres passat va tindre lloc a la Casa de Cultura la presentació de l’últim treball de l’autora d’Almoines

Ondara, 15.1.24. El passat divendres va tindre lloc a la Casa de Cultura ondarenca la presentació del llibre Torturades de Gemma Pasqual organitzada per l’Associació Cultural Ocell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. Tal com l’autora original d’Almoines (La Safor) va manifestar en declaracions el mateix divendres als Matins de la Veu d’Ondara, «es tracta d’un treball compromés que va nàixer després d’escoltar a la TV3 el testimoni d’una de les víctimes d’aquesta sinistra comissaria de Via Laietana 43, a Barcelona». No debades, el nombrós públic assistent va seguir d’una manera molt atenta les lectures que descrivien les intenses vivències de les dones que van passar per la comissaria catalana entre 1941 i 2019: lectures dramatitzades que van realitzar les dones del públic assistent i que l’autora va desgranar i literaturitzar en un volum que va ser publicat per l’editorial Comanegra el març de 2023.

En paraules de l’entitat organitzadora de l’encontre: “El públic va gaudir de la presentació perquè no només es tractava d’una descripció de fets dramàtics, sinó que el treball és un crit contra l’oblit d’uns fets que no haurien d’haver passat mai”. Nascuda a Almoines el 1967, Gemma Pasqual en uns inicis va escriure sobretot obres adreçades al públic infantil i juvenil tot i que també ha conreat la novel·la per a adults. Torturades és un assaig periodístic, resultat d’un treball d’un treball d’investigació rigorós i minuciós presentat en format de relats.

Publicado en Actualitat, Cultura.