LA JUNTA LOCAL DE L’AECC PRESENTA EL CALENDARI SOLIDARI DE 2024

  • El Fòrum Local de la Fira del Comerç i l’Empresa Local acollí dissabte per la vesprada la presentació del nou calendari de l’Associació Espanyola contra el Càncer
  • Amb fotografies realitzades per Joaqui Lull i Manolo Requena (Manolo Foto-vídeo), es tracta de la tercera edició d’un projecte benèfic en què els models protagonistes són els propis pacients oncològics

Ondara, 20.11.23. Amb la joventut com a element inspirador del volum d’enguany, el passat dissabte es presentava dins del Fòrum de la Fira de Mostres d’Ondara el calendari solidari de 2024 de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Es tractava de la tercera intervenció solidària dels fotògrafs Joaqui Lull i Manolo Requena, els retrats dels quals han comptat novament amb els textos de l’escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser. A més, Lozano-Seser fou el conductor d’un acte de presentació que obrí Maricarmen Bisquert, presidenta de l’agrupació local de l’AECC i que comptà també amb la presència de l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, el qual al·ludí la importància d’un calendari «que apel·la a la positivitat i l’esperança».

Així mateix, els protagonistes del projecte han estat una vegada més, tal com en els calendaris de 2022 i 2023, els pacients oncològics que apareixen als retrats concebuts pels veterans fotògrafs al seu estudi de Pego. No debades, un any més hi han participat persones del conjunt de la comarca, a més d’Ondara: implicació que demostra l’arrelament i ressò d’una iniciativa de gran implicació personal i professional, tal com subratllaren Joaqui Lull i Manolo Requena, de Manolo Foto-vídeo, en presentar els dotze retrats que composen el calendari i que han comptat amb la joventut del municipi com a element vertebrador de les fotografies. Una presentació emotiva que comptà a més amb la interpretació de temes en directe per part del violoncelista Marcos Ventura.

D’altra banda, el treball de visibilització i activisme social de l’AECC tingué també un especial paper en la desfilada que tancà el fòrum ahir diumenge. Organitzada per la tenda de moda Somriures, negoci que col·labora activament en la causa, les membres de l’associació hi desfilaren per posar el punt final a un cap de setmana molt intens per a la Junta Local de l’AECC.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Associacions.