Comunicat Compromís Ondara – Pujada IBI

**Comunicat Compromís Ondara**

Coneixem de primera mà la situació de moltes famílies al nostre poble, perquè també són les nostres. Però tenim clar que retallant en serveis essencials com els serveis socials, la seguretat, la formació, la cultura, etc. no generarem més benestar per a la gent del nostre poble.

El passat dijous 26 d’octubre es va celebrar el Ple de la Corporació Municipal. Un Ple molt difícil per a nosaltres, perquè vam haver de prendre la decisió d’apujar l’impost de l’IBI i de diferents taxes com la de la brossa. Hem hagut de prendre esta decisió perquè l’augment de la inflació també ha passat factura a les finances municipals. La inflació és un fet que escapa a les decisions que puguem prendre des de l’Ajuntament.

La decisió que hem pres és la de mantindre a l’Ajuntament com el principal actor en tots els àmbits. L’Ajuntament és qui més diners destina en serveis socials, en cultura, en esports, en seguretat, en promoció econòmica, en l’associacionisme del nostre poble, qui més ocupació genera i un llarguíssim etcètera. Per això hem volgut mantindre unes finances equilibrades.

El PP diu que hauria preferit que no apujarem els impostos. El que no ha arribat a dir és d’on vol retallar. Quins serveis llevaria, quines accions socials deixaria de fer, quanta promoció econòmica podríem estalviar-nos, si l’Ajuntament disposa de menys capacitat de despesa.

També ens compara amb altres pobles que encara no han apujat els seus impostos. Però és incapaç d’explicar-nos per què municipis insígnia del PP com Benissa i Benidorm han fet unes pujades tan grans que, al seu costat, les nostres semblen irrisòries.

Durant l’última campanya electoral Compromís Ondara vam defensar que calia créixer d’una manera equilibrada, mantenint el que tenim i sense hipotecar el futur. I ens seguim refermant en el mateix pensament. Per açò esta pujada no servirà per a finançar cap projecte faraònic que després siga insostenible. I per suposat, com portàvem en el nostre programa, les polítiques públiques s’han d’avaluar per poder conèixer quin és el seu retorn social i econòmic. Perquè els diners de tots s’han d’utilitzar bé. Aquest és el nostre compromís per a superar esta situació complicada. Fent costat sempre als nostres veïns.

**Comunicat Compromís Ondara**

Publicado en Actualitat, Política.