L’AJUNTAMENT D’ONDARA INSTAL·LARÀ PLAQUES SOLARS FOTOVOLTAIQUES I BATERIES PER A MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DEL CENTRE SOCIAL

Ondara, 27.10.23. L’Ajuntament d’Ondara ha començat aquesta setmana els treballs per dotar de plaques solars i bateries al Centre Social, amb la finalitat de millorar l’eficiència energètica d’aquest edifici municipal. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Manteniment Públic i Serveis, Miguel Gomis, acompanyats pels tècnics, han visitat les obres d’instal·lació, que han començat ja en la terrassa del terrat del Centre Social, en una zona no transitable.

La instal·lació de plaques solars fotovoltaiques al Centre Social d’Ondara compta amb una subvenció de 17.869,16 € (IVA inclòs) de la Diputació Provincial d’Alacant, dins de la Convocatòria per a l’Impuls de les Instal·lacions Fotovoltaiques per a l’autoconsum d’Edificis Municipals i Enllumenat Públic, 2023. El pressupost total d’aquesta actuació ascendeix a 19.589,60 € (IVA inclòs), i l’Ajuntament aporta la diferència fins el preu total. L’empresa adjudicatària és Ennova Building S.L., i el termini d’execució és de tres setmanes.

L’edifici del Centre Social disposa d’una orientació idònia per a col·locar les plaques en orientació sud-sud-est, sense ombres d’altres edificacions, per la qual cosa es considera que l’eficiència energètica de les plaques serà elevada. En total s’instal·laran 23 plaques solars fotovoltaiques i bateries per a millorar l’eficiència energètica de l’edifici. Les plaques es col·locaran en el terrat de l’edifici (en la terrassa no transitable) i en el cassetó de l’escala, sobre suports específics per a plaques. L’actuació se centrarà a dotar d’energia elèctrica renovable a la part de l’edifici en ús per part de l’Ajuntament, no disposant-se per a la part diferenciada del bar, que disposa d’instal·lació i comptador separat.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.