L’ALUMNAT DEL CEIP SANCHIS GUARNER D’ONDARA PARTICIPA EN LA CAMPANYA «ONDARA, UNA HISTÒRIA DE COMERÇ»

Hui s’han lliurat els premis als alumnes al CEIP Sanchis Guarner participants en aquesta iniciativa

Ondara, 26.10.23. Hui 26 d’octubre s’han lliurat els premis a l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner que ha participat en la campanya de comerç local «Ondara, una història de comerç. Descobreix els comerços d’Ondara que van ser referent a la comarca»; campanya que va culminar ahir 25 d’octubre, coincidint amb la commemoració del Dia del Comerç Local a la Comunitat Valenciana.

«Ondara, una història de comerç» ha estat una campanya de comerç local dirigida als escolars, impulsada per les Regidories de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament d’Ondara, que s’ha desenvolupat del 2 al 25 d’octubre. Una iniciativa que anava dirigida als escolars de 6 a 12 anys. Des de la Regidoria d’Educació, dirigida per Rosa Ana Marí, s’ha donat suport a aquesta campanya entre els escolars, i la ruta «Ondara, una història de comerç» ha estat realitzada, a manera de gimcana, per l’alumnat de 3er i 4t de primària del Col·legi Sanchis Guarner. El premi per cada aula que ha completat la ruta ha sigut de 250 euros en material (que s’adquirirà als comerços locals), a més del pop-it per cada alumne. Coincidint amb l’efemèride del dia del Comerç local i la culminació d’aquesta campanya, hui dijous 26 d’octubre s’han lliurat els premis als alumnes en el CEIP Sanchis Guarner, amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Promoció Econòmica, Raquel Mengual.

Cal esmentar que l’objectiu de la campanya «Ondara, una història de comerç» ha estat crear una ruta històric – comercial d’Ondara, que done valor al poble, recuperant la memòria comercial del poble, perquè no cal oblidar que «Ondara ha sigut tot un referent comercial a la Marina Alta durant la història». Per això, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha impulsat aquesta iniciativa amb diferents vessants (comercial, turística, educativa), i que es vertebra per mitjà d’una ruta per 15 comerços locals històrics; alguns d’ells ja tancats, i altres encara oberts, que disposen d’una placa amb un codi QR, que aporta tota la informació sobre el comerç, història i fotos antigues. Per realitzar la ruta, a manera de gimcana, els xiquets i xiquetes han arreplegat el «kit d’explorador» a la Casa de Cultura d’Ondara, i en cada comerç visitat, obtenien una peça per completar un puzle. En completar el recorregut de tots els comerços i portar el puzle complet a la Casa de Cultura, els participants obtenien un premi segur, consistent en un «pop-it» electrònic, i entraven al sorteig de 10 tablets. De moment són 15 els comerços històrics d’Ondara que han estat inclosos en la campanya «Ondara, una història de comerç», si bé la intenció és poder anar afegint i incorporant a més comerços que estiguen interessats en aquesta iniciativa, ja que encara que concloga la campanya, les plaques amb la informació romandran en els establiments, proposant així una ruta turística – comercial que perdurarà en el temps. Els comerços inclosos en la primera fase de «Ondara, una història de comerç» són Casa Rosita Grimalt, Ca la Baixaeta, Tejidos Bosch, Català la Moda, Ca Paquitina, Papereria Iñareta, Bodegas Leopoldo, Bodegas Aguilar, Ferreteria Llúzar, Carnisseria Alberto Picó, Tejidos Català, Mercat Municipal, Mobles Escrivà i La Drogueria.

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament.