LES REGIDORIES DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I EDUCACIÓ POSEN EN MARXA LA CAMPANYA «ONDARA, UNA HISTÒRIA DE COMERÇ»

S’ha creat una ruta històric comercial d’Ondara, recuperant la memòria comercial del poble i donant-la a conèixer a les noves generacions

Ondara, 27.09.23. Aquest matí ha estat presentada en l’Espai Català d’Ondara la nova campanya de comerç local dirigida als escolars, impulsada per les Regidories de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament d’Ondara. La campanya «Ondara, una història de comerç. Descobreix els comerços d’Ondara que van ser referent a la comarca» s’ha presentat amb la presència de la Regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Raquel Mengual; la Regidora d’Educació, Rosa Ana Marí; el responsable de la campanya, Pedro Reig de Coto Consulting, i la tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina.

«Ondara, una història de comerç. Descobreix els comerços d’Ondara que van ser referent a la comarca» és una iniciativa que es desenvoluparà del 2 al 25 d’octubre, i va dirigida als escolars de 6 a 12 anys. L’objectiu de la campanya és crear una ruta històric – comercial d’Ondara, que done valor al poble, recuperant la memòria comercial del poble, perquè no cal oblidar que «Ondara ha sigut tot un referent comercial a la Marina Alta durant la història». Per això, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha impulsat aquesta iniciativa que té diferents vessants (comercial, turística, educativa), i que es vertebrarà per mitjà d’una ruta per 15 comerços locals històrics; alguns d’ells ja tancats, i altres encara oberts, que disposaran d’una placa amb un codi QR, que aportarà tota la informació sobre el comerç, història i fotos antigues.

Per realitzar la ruta, a manera de gimcana, els xiquets i xiquetes hauran d’arreplegar el «kit d’explorador» a la Casa de Cultura d’Ondara, i en cada comerç que visiten, obtindran una peça per completar un puzle (per realitzar el recorregut és necessari un dispositiu mòbil amb connexió a internet; motiu pel qual aquesta iniciativa es planteja per a fer de forma conjunta per les famílies). En completar el recorregut de tots els comerços i portar el puzle complet a la Casa de Cultura, els participants obtindran un premi segur, consistent en un «pop-it» electrònic, i entraran al sorteig de 10 tablets. Es pot obtindre més informació en la web de la campanya i d’Ondara Activa: www.ondaractiva.com/historia-comercial .

De moment són 15 els comerços històrics d’Ondara que estan inclosos en la campanya «Ondara, una història de comerç», si bé la intenció és poder anar afegint i incorporant a més comerços que estiguen interessats en aquesta iniciativa, ja que encara que concloga la campanya, les plaques amb la informació romandran en els establiments, proposant així una ruta turística – comercial que perdurarà en el temps. Els comerços inclosos en la primera fase de «Ondara, una història de comerç» són Casa Rosita Grimalt, Ca la Baixaeta, Tejidos Bosch, Català la Moda, Ca Paquitina, Papereria Iñareta, Bodegas Leopoldo, Bodegas Aguilar, Ferreteria Llúzar, Carnisseria Alberto Picó, Tejidos Català, Mercat Municipal, Mobles Escrivà i La Drogueria. La Regidoria de Promoció Econòmica, Raquel Mengual, ha assegurat que els comerciants han trobat fascinant aquesta proposta i han participat molt gustosament, aportant tota la informació, fotos i història del seu comerç.

Des de la Regidoria d’Educació s’ha donat suport a aquesta iniciativa entre els escolars, i la ruta «Ondara, una història de comerç» serà realitzada per l’alumnat de 3er i 4t de primària del Col·legi Sanchis Guarner, tal com ha detallat Rosa Ana Marí. El premi per cada aula que complete la ruta serà de 250 euros en material (que s’adquirirà als comerços locals), a més del pop-it per cada alumne.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

**ONDARA ACTIVA**

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament.