LA FEDERACIÓ DE PILOTA VALENCIANA ORGANITZA AQUEST DIUMENGE 1 D’OCTUBRE A ONDARA UNA TROBADA FEMENINA PER LA PROMOCIÓ DE LA PILOTA GROSSA

Ondara, 25.09.23. La Federació de Pilota Valenciana, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, organitza una trobada femenina de Pilota Grossa aquest diumenge 1 d’octubre al trinquet d’Ondara i carrers adjacents, entre les 9 i les 13 hores. Cal destacar que aquesta és la primera Trobada Femenina de Pilota Grossa que impulsa la Federació de Pilota, perquè, si bé anteriorment s’han realitzat trobades femenines d’altres modalitats (com galotxetes, raspall o llargues), aquesta és la primera ocasió que es realitza de pilota grossa; modalitat que cada dia guanya més adeptes en ser una modalitat que permet la participació de persones de diferent nivell i condició física.

La Trobada Femenina de Pilota Grossa ha estat presentada per la Regidoria d’Igualtat d’Ondara, Nerea Mallol; el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, i la vicepresidenta de les modalitats en recuperació de la Federació de Pilota Valenciana, Bea Gavilà. A aquesta activitat, que ja ha tancat el termini d’inscripcions, podia apuntar-se qualsevol jugadora interessada en practicar aquesta modalitat tan divertida i que any rere any va creixent dins del món de la pilota valenciana. Aquest diumenge 1 d’octubre de 9 a 13 hores, se celebraran partides de la modalitat, on totes les participants tindran l’oportunitat de conèixer la pilota grossa, guiades per dones i homes que ja la practiquen i per tècnics de la Federació de Pilota Valenciana. Serà una magnífica jornada de germanor al voltant de la Pilota Grossa. Les partides es disputaran tant al Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara com als carrerons dels voltants, on ja es van jugar anteriors trobades de Pilota Grossa en 2021 i 2022.

Cal recordar que al 2018 es va inaugurar la remodelació del Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara, després de la realització de les obres de millora, amb les quals es va recuperar aquesta instal·lació esportiva municipal per a la pràctica de la modalitat de “pilota grossa”; un joc de pilota valenciana que es practicava antigament en el “trinquetet” d’Ondara, que data de 1872. El trinquet de “pilota grossa” d’Ondara és un dels més antics de tota la Comunitat Valenciana en què es practicava aquesta modalitat de joc centenària (va ser molt popular durant el s. XVIII i XIX). Des de la seua reforma i posada en funcionament, el trinquet de Pilota Grossa d’Ondara té una gran activitat i és escenari de trobades i campionats. Ara, aquest diumenge seran les dones les protagonistes en realitzar-se la trobada femenina.

El Regidor d’Esports, Lluís Fornés ha destacat que l’Ajuntament d’Ondara sempre col·labora en tot allò que proposa la Federació de Pilota per potenciar l’esport autòcton. També ha aprofitat per recordar que l’Ajuntament d’Ondara va adquirir recentment el segon trinquetet per ampliar les instal·lacions dedicades a la pilota. Per la seua banda, la Regidoria d’Igualtat, Nerea Mallol, ha indicat que «l’esport constituïx un motor de canvi i ajuda a promoure la igualtat entre homes i dones», considerant que «aquest tipus d’iniciatives, com la trobada femenina de pilota grossa, són fonamentals i molt necessàries en aquests moments, i més si es tracten d’esports més minoritaris», expressant la seua satisfacció perquè es faça aquesta primera trobada a Ondara, i apostant perquè es facen més trobades per fomentar l’esport femení.

Publicado en Actualitat, Esports.