ONDARA COMMEMORA EL 22 DE SETEMBRE EL DIA MUNDIAL SENSE COTXES AMB ACCIONS CONJUNTES ENTRE POLICIA LOCAL I CENTRES EDUCATIUS

Dins dels projectes impulsats a Ondara per a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, es troba el Dia sense cotxes als Centres Educatius d’Ondara» amb vies segures, sense circulació de cotxes i motos, i fomentant el caminar, anar en bici i patinar

Ondara, 14.09.23. El 22 de setembre es commemora el Dia Mundial Sense Cotxes, emmarcat dins la Setmana Europea de la Mobilitat; una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat i promoure desplaçaments sostenibles per millorar la qualitat de l’aire; recuperar l’espai públic i promoure la seguretat viària. L’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Comunitat Educativa del municipi, se suma a aquesta iniciativa per reivindicar els mitjans de transport sostenibles: anar a peu, bici, patinet, etc; i conscienciar i sensibilitzar la ciutadania dels beneficis que comporta la mobilitat segura, saludable i sostenible, donant visibilitat als usos alternatius de l’espai que habitualment ocupen els vehicles.

Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament d’Ondara, l’Alcalde i responsable de l’àrea de Mobilitat Urbana, José Ramiro; el Regidor d’Agenda 2030, Jordi Dominguis, i la Regidoria d’Educació, Rosa Ana Marí, conjuntament amb el Cap de la Policia Local, Toni Galiano; la tècnica d’Educació, Xelo Castellano, i les direccions dels centres educatius d’Ondara (Raül Lara del CEIP Sanchis Guarner, Paula Valero de l’ Escoleta Infantil Joaquina Gavilà, i Amand Ortiz de l’IES Xebic), han donat a conèixer el projecte impulsat en la població per a commemorar aquesta efemèride: «22 de setembre, Dia sense cotxes als Centres Educatius d’Ondara» sota tres eixos: vies segures, sense circulació de cotxes i motos, i «caminem, anem en bici, patinem».

El divendres 22 de setembre, el centres educatius ondarencs participants en aquesta iniciativa (Escoleta Infantil Joaquina Gavilà, Col·legi Marjals, Col·legi Sanchis Guarner i IES Xebic) proposaran a l’alumnat activitats diverses als carrers que envolten els edificis dels centres, amb la finalitat d’ocupar i recuperar, per unes hores, un espai públic per al gaudi i el confort dels vianants. Aquestes activitats es podran realitzar en romandre tancat l’accés al trànsit en aquests carrers durant tota la jornada lectiva del dia 22 de setembre i, principalment, durant les entrades i eixides dels escolars als centres educatius.

Els carrers tallats seran, en el cas de l’IES Xebic, el Camí de la Mar (de rotonda a rotonda), en horari de 7:45 hores a 15:15 hores (a partir de les 8:15 hores s’obrirà l’accés a la piscina i es tornarà a tancar a les 14 hores). En el cas del CEIP Sanchis Guarner i l’Escoleta Joaquina Gavilà, els carrers tallats seran Lepant, Alfatares (escoleta), camí Cementeri fins al carrer Alfatares i redireccionar cap a O-30; Pàrquing 0-30 (baix) i Ronda 0-30, en horaris de 8:45 hores a 13:15 hores. Quant al Col·legi Marjals, els carrers tallats seran Mestre Serrano, Joan Gil i Palau de Berenguer, en horari de 8:45 hores a 13:15 hores. Aquesta iniciativa estarà coordinada, supervisada i controlada per la Policia Local d’Ondara. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha editat un díptic informatiu i un cartell que es distribuiran als centres educatius per informar detalladament d’aquesta iniciativa.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.