ONDARA CELEBRA EL PARK(KING) DAY DEL 14 AL 16 DE SETEMBRE

Durant aquests dies els visitants podran gaudir de jardins itinerants creats pels 24 comerços participants

Ondara, 13.09.23. L’Associació de Comerciants d’Ondara (ACO), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara (a través de la Regidoria de Promoció Econòmica), celebra un any més la iniciativa de PARK(ing) Day; enguany amb el lema «On Guanya Ondara». Com cada setembre, els comerços d’ACO transformaran places d’estacionament en jardins temporals, portant la natura al cor del municipi. Aquest matí s’ha presentat el PARK(ing) Day – «On Guanya Ondara» a la plaça del Convent, davant l’Ajuntament, on s’ha instal·lat ja un dels jardins temporals d’ACO. La iniciativa ha comptat amb la presència de la Regidora de Promoció Econòmica, Raquel Mengual; de representants de la Junta Directiva de l’Associació de Comerciants d’Ondara; Lorena Fornés i Pedro Reig; i de Javi Moncho, del centre de jardineria Monverd.

El PARK(ing) Day és una iniciativa global on ciutadans i empreses de diverses ciutats del món converteixen temporalment espais d’estacionament de vehicles en àrees verdes públiques. Ondara, com a un dels municipis pioners a celebrar aquesta iniciativa, demostra el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat. La campanya «On Guanya Ondara» es durà a terme del dijous 14 al dissabte 16 de setembre 2023, i durant aquests dies els visitants podran gaudir de jardins itinerants creats pels comerços participants; que són un total de 24.

A més, enguany hi ha més activitats planejades per incentivar la participació, com un premi directe d’un test (per visitar sis comerços participants, els visitants obtindran un test personalitzat amb el logotip de l’associació, contribuint a que Ondara «Guanye en Bellesa»); una donació de sang (com a part de la iniciativa i que Ondara «Guanye en Salut», s’ha organitzat una jornada de donació de sang el dijous 14 de setembre de 17:00 a 20:30 hores al Centre Social Trini Reyes, i cada donant rebrà un xicotet test de la campanya com a agraïment); i el foment de la Participació Infantil (la campanya també busca conscienciar els més menuts del municipi; per això, els xiquets i xiquetes que visiten els comerços participants rebran una postal per a pintar, que mostra edificis d’Ondara amb vegetació, juntament amb llapis de colors perquè puguen contribuir).

Inma Peiró, presidenta de l’Associació de Comerciants d’Ondara, ha subratllat la importància d’aquesta campanya, destacant el seu efecte positiu i concienciador, recordant que «Ondara és un referent en la celebració del PARK(ing) Day» i ha agraït al centre de jardineria local Monverd per la seua participació desinteressada. Peiró ha fet una crida a la població perquè s’involucre, visite els jardins itinerants i participe en la jornada de donació de sang. Quant als comerços participants en la nova edició del PARK(ing) Day a Ondara són: Autoescola ONDARA, Dora, Twelve Beauty, Solertech Tinta & Toner, Dilatando Mentes, Somriures, Rebost de Mari, Bodega Aguilar, Sultana, Estètica i Spa, Mobles Escriva, Vinalia Vinoteca Ondara, Maxima Bikes, Motos Mahiques, Ondara Òptics, Ca Paquitina, GALA’S MOBLES, Blat i Farina, Alberto Picó, Mobles Ortolà, Monverd, Coses de Casa i Regals «La Furiona», Fornes Assessors, i Saló EOS

La Setmana del PARK(ing) Day a Ondara promet ser una experiència enriquidora per als habitants del municipi, fomentant la consciència ambiental i la participació comunitària. L’ACO i l’Ajuntament d’Ondara conviden a tots els ciutadans a unir-se a aquesta iniciativa única i a gaudir dels jardins temporals que transformaran les places d’estacionament en espais verds vibrants.

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament, Associacions.