EL SERVEI JOVE D’ATENCIÓ A LES SEXUALITATS DE LA MASSMA, TAMBÉ EN ONDARA

L’Ajuntament d’Ondara participa d’aquest projecte públic d’assessoria i informació sobre sexualitats dirigit a la població adolescent i jove

Ondara, 08.09.34. El Servei Jove d’Atenció a les Sexualitats (SJAS), és un projecte públic d’assessoria i informació sobre sexualitats, dirigit a la població adolescent i jove dels municipis que pertanyen a la MASSMA (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta), entre ells, el municipi d’Ondara, tal com ha destacat la Regidora d’Igualtat d’Ondara, Nerea Mallol. L’objectiu principal del SJAS és fomentar una visió positiva i respectuosa de la sexualitat i promoure la salut sexual de joves i adolescents. El servei ofereix informació sobre sexualitats, atenent a les necessitats de la població jove, des d’una perspectiva de gènere lliure de prejudicis i estereotips sexistes, i promovent el respecte per totes les diversitats sexuals.

El SJAS té caràcter tant preventiu-educatiu com assistencial, i es desenvolupa per un equip de professionals multidisciplinari, sumant diferents disciplines dels àmbits sociosanitaris i comunitaris. El projecte, d’una banda, pretén ser una ferramenta de divulgació pedagògica sobre els drets sexuals, que done a la població jove les eines necessàries per a viure una sexualitat positiva. La divulgació és, per tant, un dels pilars principals.

D’altra banda, ofereix assessorament individualitzat per a joves, atenent els seus dubtes i possibles consultes, amb la pretensió de garantir els seus drets sexuals i el desenvolupament d’una vida plena, lliure de violències masclistes. També es tracta d’un recurs d’atenció a les persones de l’entorn de la població jove: famílies, comunitat educativa i professionals.

L’atenció pot ser en línia mitjançant correu electrònic, WhatsApp o Telegram, i també presencial, amb cita prèvia. L’atenció és gratuïta, confidencial, individualitzada i basada en l’escolta i un tracte proper i lliure de prejudicis. Tota la informació es troba en el web www.serveijove.org i al perfil d’Instagram “Obrim Melons”.

**MASMA**

*REGIDORIA D’IGUALTAT *AJUNTAMENT D’ONDARA*

Publicado en Actualitat, Ajuntament.