EL TALLER D’OCUPACIÓ PER A DONES “ONDARA APOSTEM PEL TEU FUTUR VIII” EN ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA REALITZA EL CURS DE PRIMERS AUXILIS

Ondara, 01.09.23. Les 10 alumnes del Taller d’Ocupació de Dones d’Ondara “Apostem pel teu futur VIII” continuen amb la seua formació professional certificada en Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions. Al llarg de la setmana passada han realitzat el curs certificat de primers auxilis i de DESA, impartit per la Creu Roja. L’objectiu principal d’aquesta acció formativa ha sigut proporcionar els coneixements i habilitats més elementals per a poder oferir una ajuda eficient a les persones que es troben en una situació d’emergència, ja siga per accident o per malaltia, i així poder afrontar eixos decisius primers minuts amb la màxima seguretat. A més, també s’ha aconseguit l’objectiu de conèixer com s’utilitza el DESA (Desfibril·lador Semiautomàtic)

Gràcies a la col·laboració de Creu Roja d’Ondara i de l’Ajuntament d’Ondara s’ha pogut programar aquesta formació que des del Taller consideren «millora i complementa la professionalitat de les participants en la seua especialitat d’Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials, a més de progressar en les seues competències professionals per a la seua futura inserció laboral».

El curs ha tingut una duració de 45 hores certificades, on s’ha recollit tots els aspectes importants i necessaris per a actuar en situacions d’emergència com ara aspectes generals de Socorrisme; Autoprotecció Seguretat en la intervenció, Avaluació inicial; Suport Vital Bàsic SVB; Reanimació Cardiopulmonar RCP; Hemorràgies, Ferides, Cremades i alteracions de la termoregulació; Traumatismes, Traumatismes Cranioencefàlics, columna i politraumatitzats; així com altres situacions d’urgència; també Urgències materno-infantils i pediàtriques; Mobilització i evacuació de ferits; Intervenció en accidents amb múltiples víctimes; Farmaciola i Desfibril·lador Semiautomàtic.

El Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara Apostem pel teu futur VIII”, s’està desenvolupant a Ondara des del passat mes de desembre 2022 fins al desembre d’enguany 2023, amb 12 mesos de duració. Aquest taller correspon al nivell de certificat de professionalitat II, i s’imparteix a Ondara gràcies a la subvenció tramitada per l’ADL-AFIC d’Ondara, de la Generalitat Valenciana – Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació per valor de 251.354 euros. Aquest programa consta de formació teòrica i pràctica, i l’alumnat treballa, de manera rotatòria, com auxiliars d’atenció sociosanitària per donar suport a la plantilla de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, a la mateixa vegada que es formen en aquesta especialitat. El taller Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara Apostem pel teu futur VIII” en Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials s’està impartint a l’Espai Jove d’Ondara i a l’aula de pràctiques del baix de la Residència. Un total de 10 alumnes estan cursant aquest programa, formant-se en aquesta especialitat per a tindre una professió en el sector de l’atenció social, a la mateixa vegada que treballen en el sector. El curs compta amb 2 formadores. La directora és Ana Julia Fernández Rojo i la formadora, Marta Morant.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.