L’AJUNTAMENT D’ONDARA FA ONEJAR A LA FAÇANA DEL CONSISTORI LA BANDERA DE L’ORGULL PER REIVINDICAR LA DIVERSITAT SEXUAL EN EL DIA I MES DEL COL·LECTIU LGTBIQ+

Ondara, 28.06.23. Des de principis de juny i especialment en la jornada de hui dimecres 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBIQ+ a nivell internacional, l’Ajuntament d’Ondara s’ha sumat a la reivindicació de la diversitat sexual engalanant el balcó de l’edifici consistorial amb la policromada bandera que representa els valors de llibertat d’un col·lectiu que reivindica cada 28 de juny els seus drets en recordatori als històrics disturbis que tingueren lloc a Stonewall, al Green Village novaiorqués, el 28 de juny de 1969.

Junt a l’esmentada bandera, al balcó del Saló de Plens també oneja la pancarta Viu amb orgull. Ondara contra la LGTBIfòbia. Els drets LGTBI són drets humans. Un panell que es consensuà des de la Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara i que complementa el gruix de mesures reivindicatives que s’han dut a terme durant la passada legislatura en matèria LGTBI.

Si més no, tenint en compte la transversalitat d’aquesta efemèride, el proper dimecres 5 de juliol Ondara acollirà les primeres Jornades sobre diversitat afectivo-sexual i diversitat de gènere organitzades per la MASSMA (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta) i el Servei Jove d’Atenció a les Sexualitats. Unes jornades que s’estructuraran un dues parts: per una part, un bloc destinat principalment a membres de la comunitat educativa i personal que treballa amb adolescents i joves (Auditori Municipal, de 8:30 a 18:30 hores); i, complementàriament, una segona part destinada a famílies i població en general (Casa de Cultura, 19:30 hores). El programa per al primer segment serà presentat en l’obertura de la jornada per la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara Nerea Mallol i, pel que fa a la programació, hi destacarà la intervenció del sociòleg especialitzat en gènere i sexualitat Miquel Missé.

Iniciatives enfocades a la dignificació de la causa LGTBIQ+, així com a l’estudi de les circumstàncies socials i vitals de totes les persones i sensibilitats que conformen l’ampli ventall del col·lectiu.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.