EL BARRI DEL CRIST D’ONDARA CELEBRARÀ LES SEUES FESTES DEL 29 JUNY AL 2 DE JULIOL 2023

Els Festers del Crist 2023 organitzen els festejos, que comptaran amb actes religiosos, processons, actuacions musicals i “sopars populars”

Ondara, 19.06.23. El Barri del Crist d’Ondara celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol 2023 les seues tradicionals festes; eixes que els veïns i veïnes porten tot un any esperant. Les Festes del Crist 2023 estan organitzades pels Festers del Crist 2023, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. Els Festers del Crist 2023 són: Presidents: Alícia Ivars Doménech i Ximo Fornés Carpi; Vocals: Maria Baidal Grimalt, Rebeca Bertomeu Pérez i Javier Puig Fernéndez; Laura Espinosa Gavilà i Sergio Hostalrich Morell; Melania Espinosa Sánchez; Nerea Frasés Fructuoso i Isaac Arcos Cañaveras; Almudena Garrido Femenia; Carla Giner Llopis i Joan Valero Giner; Sandra Lobato Almiñana i Ximo Castells Garcia; Jordi López Piera; Marta Mengual Salort i Joan Soler Iñareta; Lara Mestre Miralles i José Juan Llobell Puchol; Anna Moreno Morera i José Salmerón Alemany; Sara Mud Castelló i Javier Martínez Moreno; Ana Mud Valero i Miguel Ángel Ruiz García; Paula Tomàs Lara, i Mateu Vives Carrió.

El responsable de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara de la passada legislatura, Miguel Gomis, ha agraït als Festers del Santíssim Crist de l’Agonia que hagen fet possible la celebració de les Festes del Barri del Crist 2023; un esdeveniment que anuncia l’arribada de l’estiu i suposa l’inici del calendari festiu a Ondara (sent les Festes de la Soledat i les Festes Populars de Sant Jaume el proper mes de juliol).

Les festes del Barri del Crist 2023 comptaran amb els tradicionals actes religiosos, processons, així com actuacions musicals, activitats infantils, revetles i “sopars populars”. Els festejos arrancaran el dijous 29 de juny a la nit amb el concert de la Banda Juvenil d’Ondara i el duet de Dolçaina i Piano al Parc de l’Era, el. El divendres 30 de juny a la vesprada serà la missa a l’Ermita del Crist i benedicció del pa. Per la vesprada es farà «Tardeo» amb l’actuació de la xaranga Cachorras Band, tot seguit actuarà el grup Blat. A la nit, es podrà gaudir de La Mocha i per últim del DJ local Pep Ortolà. El dissabte 1 de juliol pel matí els més menuts podran gaudir del parc infantil. Al migdia s’oferirà la festa de la cervesa amb l’actuació del grup Tàndem a la plaça 9 d’Octubre. A les 19:30 hores serà la tradicional Ofrena amenitzada per la Colla de Dolçaines i Tabals i posterior llançaments de focs artificials. A les 22 hores hi haurà sopars populars, i després dels sopars populars als carrers, tindrà lloc l’actuació de l’orquestra La Pato. La missa i la processó del diumenge 2 de juliol posaran el contrapunt religiós als actes més lúdics. El Regidor de Festes i Tradicions en funcions, Miguel Gomis, ha agraït als Festers del Crist la seua implicació i el seu esforç durant tot l’any i ha recalcat el suport de l’Ajuntament a aquests festejos.

PROGRAMA FESTES DEL CRIST ONDARA 2023

DEL 19 AL 28 DE JUNY

20.00h: EXERCICI DE LA NOVENA, 9 dies de missa a La Capella del Santíssim Crist (excepte el diumenge 25 de juny).

DIJOUS 29 DE JUNY

22:00h: CONCERT DE LA BANDA JUVENIL D’Ondara i del duet de DOLÇAINA I PIANO format per Josep Alemany i David González al Parc de l’Era. La Comissió repartirà coca i mistela.

DIVENDRES 30 DE JUNY

12:00h: VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES I LLANÇAMENT DE TRONADORS anunciant l’inici de les festes del Santíssim Crist de l’agonia.

18.00h: ACTE DE BENEDICCIÓ DEL PA a l’Ermita del Crist. Posteriorment, repartició del PA BENET acompanyat per la XARANGA CACHORRAS BAND.

20.00h: “TARDEO” ININTERROMPUT al Barri del Crist (Carrer Constitució). Iniciarem la vesprada amb l’actuació de la XARANGA CACHORRAS BAND. Tot seguit actuarà el grup BLAT i, en acabar, serà LA MOCHA qui amenitzarà la nit. Per últim, el DJ local Pep Ortolà ens punxarà la millor música del moment. Durant tot el “tardeo” hi haurà servei de barra amb menjar i begudes a càrrec dels Festers de la Soledat 2023.

DISSABTE 1 DE JULIOL

8:00h: DESPERTADA pels carrers del Barri del Crist acompanyada pel grup de DOLÇAINA I TABAL CANYA BADÀ.

11.00h: PARC INFANTIL. Inflables a càrrec d’Espectacles l’afició al voltant de la Plaça 9 d’octubre. Es repartiran obsequis per als més menuts per cortesia d’Ale-hop.

12.30h: FESTA DE LA CERVESA a càrrec dels Festers del Crist (fins esgotar existències) i actuació del grup TÀNDEM al voltant de la Plaça 9 d’octubre.

17.00h: RECOLLIDA de les Festeres i els Festers del Crist, Regines Major i infantil, Corts d’Honor i Autoritats, Associacions Convidades i poble en general, acompanyats per la XARANGA CACHORRAS BAND.

19.00h: SANTA MISSA en la Capella del Santíssim Crist.

19.30h: OFRENA DE FLORS al Santíssim Crist de l’Agonia en el Parc de l’Era. En acabar l’ofrena, llançament de focs artificials.

22.00h: SOPAR POPULAR. La Comissió repartirà taules, cadires, salmorra, coques i vi al voltant del Barri del Crist. Caldrà demanar tiquet a la Comissió de Festes amb antelació.

00.00h: Revetlla a càrrec de l’orquestra LA PATO al Carrer Constitució. El servei de begudes en barra serà en benefici de la Soledat 2023.

DIUMENGE 2 DE JULIOL

8:00h: DESPERTADA pels carrers del Barri del Crist acompanyada pel grup de DOLÇAINA I TABAL CANYA BADÀ.

10.00h: RECOLLIDA de les Festeres, Festers del Crist i Autoritats, acompanyats per la XARANGA CACHORRAS BAND, fins al Convent. Trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins a la Capella del Santíssim Crist. La Mare de Déu romandrà a la Capella del Crist fins la Solemne Processó.

12.30h: SOLEMNE MISSA a la Capella del Santíssim Crist de l’Agonia, cantada pel Cor Parroquial d’Ondara.

14.00h: LLANÇAMENT d’una gran traca i Vi d’honor al Parc de l’Era.

19.00h: RECOLLIDA de les Festeres, Festers del Crist i Autoritats, acompanyats per la UNIÓ MUSICAL D’ONDARA.

21.00h: SOLEMNE PROCESSÓ en honor al Santíssim Crist de l’Agonia acompanyat per la Mare de Déu de la Soledat i amb la presència de la UNIÓ MUSICAL D’ONDARA I D’ONDARA COLLA DE DOLÇAINES I TABALS. En acabar, nomenament de la comissió 2024 i anunciant la fi de les festes, llançament d’un espectacular CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS a càrrec de Hnos. Caballer Pirotécnicos. Posteriorment trasllat de la Mare de Déu de la Soledat al Convent.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.