ONDARA CONSTITUEIX EL NOU AJUNTAMENT I TRIA A JOSÉ RAMIRO COM A ALCALDE PER LA LEGISLATURA 2023-2027

  • Pel PSPV, han pres possessió del seu càrrec José Ramiro Pastor, Raquel Mengual Bisquert, Miguel Gomis Sancho, Rosa Ana Marí Blasco i Jordi Ruíz-Orejón Zamora; pel PP, han pres possessió del seu càrrec Álex Hernández Giner, Amanda Garcia Fajardo, Jaume Femenia Ribes, Aurora Orts Pastor, Agustín Vaquer Pérez. Per Compromís, Jordi Dominguis Vidal, Nerea Mallol Lorenzo i Lluís Fornés Gasquet
  • L’Alcalde d’Ondara ha sigut José Ramiro, amb 8 vots,enfront dels 5 obtinguts per Álex Hernández
  • PSPV i Compromís van segellar aquesta setmana el pacte arribat per a governar a l’Ajuntament d’Ondara durant aquesta legislatura 2023-2027

Ondara, 17.06.23. El saló de plens de l’Ajuntament d’Ondara ha acollit aquest matí l’acte de constitució de la nova Corporació Municipal d’Ondara 2023-2027. Un esdeveniment multitudinari que ha comptat amb una alta assistència de públic, veïns i veïnes d’Ondara de totes les edats. Un total de 13 regidors procedents de tres partits polítics integren des d’ara el nou Ajuntament d’Ondara: 5 del PSPV, 5 del PP, i 3 de Compromís.

L’acte ha començat amb la constitució de la mesa, per part del regidor més jove de la corporació (Jordi Ruíz-Orejón del PSPV), i del més major (Miguel Gomis, del PSPV). A continuació, els regidors i regidores electes han formulat el jurament o promesa per a l’exercici del seu càrrec. Pel PSPV, han pres possessió del seu càrrec José Ramiro Pastor, Raquel Mengual Bisquert, Miguel Gomis Sancho, Rosa Ana Marí Blasco i Jordi Ruíz-Orejón Zamora. Pel PP, han pres possessió del seu càrrec Álex Hernández Giner, Amanda Garcia Fajardo, Jaume Femenia Ribes, Aurora Orts Pastor, Agustín Vaquer Pérez. Per Compromís, Jordi Dominguis Vidal, Nerea Mallol Lorenzo i Lluís Fornés Gasquet.

Una vegada finalitzada la presa de possessió dels regidors, s’ha procedit, mitjançant el vot secret dels 13 edils, a l’elecció de l’Alcalde d’Ondara, que ha sigut José Ramiro, del PSPV, amb 8 vots,davant dels 5 obtinguts per Álex Hernández. Indicar que PSPV i Compromís van segellar aquesta setmana el pacte arribat per governar a l’Ajuntament d’Ondara durant aquesta legislatura 2023-2027.

Després del seu jurament com a Alcalde d’Ondara, José Ramiro ha procedit a lliurar les insígnies als nous regidors/es de la corporació (Rosa Ana Marí, Jordi Ruíz-Orejón, Amanda Garcia, Agustín Vaquer, Jordi Dominguis, Nerea Mallol i Lluís Fornés), i a continuació, ha oferit la paraula als candidats de llista de les diferents forces polítiques.

Álex Hernández ha agraït a les 1.390 persones que li van donar la seua confiança el les eleccions del 28 de maig, perquè « gràcies a això el PP va ser el guanyador de les eleccions, va ser l’únic partit que va pujar un regidor i el que més ha pujat en vots respecte 2019», esperant que «aquest resultat es tinga el compte pel nou equip de govern, que respecteu el resultat i que es puguen portar avant algunes de les propostes del nostre programa». Ha afirmat que «representem a un partit molt diferent del vostre, però el nostre objectiu és el mateix; fer d’Ondara el millor poble del món». Afegint que «treballarem des de l’oposició el màxim; ens reunirem amb els nostres polítics provincials i autonòmics per a fer arribar els màxims diners possibles a Ondara, sense importar-nos que els que ho acaben gestionant siguen altres». Ha conclòs la seua intervenció agraint a tot l’equip de persones que els ha ajudat en la campanya, a les seues famílies, i tenint unes paraules d’agraïment per als nous regidors del PP que entren en la corporació per primera vegada.

Jordi Dominguis, ha començat el seu discurs amb les paraules «justa, lliure i esperançada». Aquesta, ha dit, «és la nostra visió d’Ondara: justa perquè no volem que les condicions econòmiques trunquen el desenvolupament de les persones; lliure no només perquè es puga expressar allò que es vullga, sinó perquè a més a més, pot participar d’escollir el seu esdevenir; i esperançada, perquè sap que el treball és la millor manera d’avançar cap a un món millor. I la forma d’aconseguir això és mitjançant el bon govern, el govern que tracte a tots els ciutadans per igual, d’acord amb les nostres pròpies normes». Afegint que «manifestem així el nostre compromís republicà amb les institucions de la nostra vida i del nostre país». «En aquest temps polítics, on pareix que l’abisme en retorna la mirada, els reptes que se’ns plantegen són dos: mantenir quan no millorar els serveis públics de qualitat, que totes i tots ens mereixem, i defensar el nostre llegat com a poble; aquests seran els deures dels tres regidors de Compromís per Ondara; i el deure de tots vosaltres de recordar-nos-ho quan no estiguem complint». Jordi Dominguis va acabar el seu discurs amb les paraules d’un president Xilè: «la història és nostra i la fan els pobles».

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro ha felicitat a la nova corporació d’Ondara, i ha agraït l’assistència dels veïns i veïnes. El seu discurs ha estat el següent:

«Primerament, voldria felicitar a totes i tots els regidors que avui heu pres possessió dels vostres càrrecs, especialment, a aquells que ho feu per primera vegada i podreu comprovar de primera mà el que suposa representar als nostres veïns i veïnes, des del servei públic i la recerca del bé comú.

Per a mi, és un autèntic honor encetar esta nova legislatura havent sigut triat alcalde de nou, un honor que ha sigut gràcies, en primer lloc, a totes aquelles persones que han votat a la candidatura socialista en les passades eleccions municipals, però a més, gràcies a la generositat i responsabilitat tant de l’agrupació socialista com del col·lectiu Compromís, i dels seus regidors i regidores membres de la corporació que hui s’ha constituït. Moltes gràcies.

Els resultats electorals del 28 de maig, fruit de la voluntat popular, han tornat a reclamar un govern progressista, un aval en tota regla al treball fet als darrers 8 anys, i que no podíem desaprofitar. No debades, 2139 vots al Partit Socialista i a Compromís, enfront dels 1390 al Partit Popular, han permés una nova majoria de 8 regidors i regidores; un equip de govern que està disposat a donar el millor de cadascun de nosaltres per a continuar posant en el focus de tota política municipal als nostres veïns i veïnes, sobretot als més vulnerables, i fer d’Ondara un poble referent en convivència, dinamisme, transparència, tindre uns bons serveis públics, igualtat, civisme, el respecte al medi ambient, sostenibilitat o eficiència, però sobretot volem un poble on qualsevol persona puga dur a terme el seu projecte de vida amb la major dignitat possible.

I parlant de dignitat, no puc deixar passar l’ocasió per recordar una reflexió que vaig fer en la meua darrera intervenció en campanya electoral, al sopar final de campanya. En aquell moment vaig fer referència el fet que nosaltres, els socialistes, a part de ser bons gestors, com hem demostrat reiteradament, hem de fugir de tota confrontació, de tota crispació i de tota mentida, i portar al poble d’Ondara honradesa, treball i alegria. Ser feliços per a fer feliços als nostres veïns i veïnes. I això confronta directament amb la indignitat, l’amargor i l’odi que el Partit Popular i alguns seguidors de la seua òrbita aporten al nostre poble. Mireu, en la darrera legislatura, i fins i tot, fa unes poques setmanes i dies, els regidors i regidores de l’equip de govern, les nostres famílies, amics, personal de l’Ajuntament i de SINMA, i totes aquelles persones que els indignes del Partit Popular consideraven que “eren nostres”, és a dir, “que no eren d’ells”, hem estat atacats, insultats i fins i tot amenaçats: denúncies infames contra la gestió del govern que no només ataquen a regidories sinó també al cos administratiu de l’ajuntament o a personal de les empreses públiques, qüestionaments del seu bon fer, insults reiterats fets o permesos pel Partit Popular i la seua gent; una legislatura i una campanya plena de mentides, amb àudios i notícies comprades només per a fer mal, amb vídeos que feien vergonya dient el contrari que s’havia explicat en el plenari municipal, intervencions amenaçant a gent treballadora de l’Ajuntament amb nom i cognoms, etiquetant-la d’”enxufats” i fins i tot, atacs a la vida privada de regidors i regidores. Sense parlar de les mentides en les propostes electorals de baixar totes les taxes i impostos i proposar macroprojectes que són molt bonics en un vídeo, però que la majoria no es poden realitzar; tota l’artilleria retrògrada que no els ha servit de res.

I este Partit Popular, amb la seua quadrilla de haters, no han aconseguit que el “tic tac, tic tac” es convertira en la “campanà” que esperaven. Eixa indignitat no podia entrar a l’Ajuntament a governar, i així, li ho ha fet saber el poble d’Ondara amb els resultats electorals, enfront d’una onada conservadora arreu del país que s’ha endut molts ajuntaments per davant cap a la dreta, fins i tot la Generalitat Valenciana, a Ondara, els partits atacats hem mantingut els vots i els 8 regidors, 8 – 5, ni més, ni menys. Una esmena a la política miserable que han realitzat i que malauradament continuaran fent.

I nosaltres, fora de tota provocació: treball, treball i treball. Això és el que continuarem fent, governar per a la majoria, mantindré l’estabilitat, la gestió eficient, uns serveis públics dignes i les polítiques socials que gent del poble mereix. Jordi, Rakel, Nerea, Miguel, Lluis, Rosa Ana i Jordi, tenim al davant grans reptes, grans projectes que són bàsics per al futur d’Ondara i que esperem que prompte comencen a fer-se realitat. I al veïnat, dir-vos que ens posem a la vostra disposició des de la responsabilitat, l’empatia i la humilitat per a intentar ajudar-vos en tot allò que necessiteu.

En el capítol d’agraïments, tal com sempre dic, el camí que continue avui, és un camí compartit amb totes i tots els que m’envolteu o heu estat amb mi algun moment de la meua vida; amics i amigues, família, companys i companyes. De fet, pense que per culpa vostra o gràcies a vosaltres continue estant ací, perquè heu fet que siga qui soc.

I acabe la meua intervenció, exactament com vaig acabar les de les investidures del 2017 i del 2019. Afrontant amb molt d’orgull, sabent que és un honor i un privilegi, des de la Veritat per a ser lliure i enfortint-me dia a dia per a servir als altres, us demane que m’acompanyeu i m’ajudeu igual que m’heu acompanyat els darrers anys i avui. Salut i que tinguem molta sort totes i tots.»

Cal recordar que el nou Equip de Govern d’Ondara estarà integrat per vuit regidors; pel PSPV, a més de José Ramiro, estaran Raquel Mengual, Miguel Gomis, Rosa Ana Marí i Jordi Ruiz-Orejón; i per Compromís, a més de Jordi Domiguis, estaran Nerea Mallol i Lluís Fornés. En referència a l’organització del nou equip de govern d’Ondara, tal com van concretar aquesta setmana PSPV i Compromís en la presentació del pacte de govern, l’Alcalde aquests 4 anys serà José Ramiro, el 1er tinent d’alcaldia Jordi Dominguis, la 2a tinent d’alcaldia Raquel Mengual, el 3r tinent d’alcalde Lluís Fornés i la 4a , Rosa Ana Marí. El portaveu de l’Equip de Govern serà Jordi Dominguis.

Quant a les delegacions que assumeix cadascú, José Ramiro assumeix, a més de l’Alcaldia, també Urbanisme, Mobilitat Urbana i Patrimoni Urbà; Seguretat Ciutadana, Policia Local i Protecció Civil; Modernització de l’Administració; Transparència. Raquel Mengual, 2a tinent d’alcalde, serà la responsable de Promoció Econòmica i Turisme; Formació i Ocupació; Comunicació; i Residents Estrangers. Miguel Gomis, dAgricultura, Medi Ambient, Terme Municipal i Recursos Hídrics; Parcs, Jardins, Espais Naturals i Benestar Animal; Manteniment Públic i Serveis; Manteniment d’Infraestructures; Democràcia Participativa i Associacionisme. Rosa Ana Marí estarà al capdavant d’Educació; Protocol i Relacions Institucionals, i serà 4ª tinent d’alcalde. Jordi Ruíz-Orejón serà de Secretaria SINMA; Hisenda; Festes i Tradicions; Infància i Joventut; Sanitat ; Majors. Jordi Dominguis, 1er tinent d’alcalde i portaveu de l’Equip de Govern, assumirà les funcions de Conseller SINMA; Fons Europeus; Agenda 2030; Llengua; Habitatge. Nerea Mallol es farà càrrec de les delegacions de Compres i Contractació; Règim Jurídic i Interior; Personal; Igualtat i Dona; Atenció Social; Cultura. I Lluís Fornés d’Esports i Patrimoni.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Política.