MARK TANNER I MARIA ISABEL FERRER, TRIOMFADORS EN LA XXIII CURSA POPULAR VILA D’ONDARA

  • 1.400 persones, entre xiquetes i xiquets i adults, van participar en aquesta prova tan important per al nostre poble
  • La cursa, organitzada pel Club d’Atletisme d’Ondara i l’Ajuntament d’Ondara, va ser un èxit

Ondara, 30.05.23. La festa de l’atletisme va tornar dissabte passat 27 de maig a Ondara, i ho va fer per la porta gran, ja que la 23 edició de la Volta a Peu d’Ondara (organitzada pel Club d’Atletisme d’Ondara i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara), prova puntuable per al Circuit a Peu Marina Alta, va ser un èxit d’organització, de participació i d’ambient. 1.400 persones, entre xiquetes, xiquets i adults, es van posar en la línia d’eixida per a fer el recorregut que els corresponia.

La XXIII Cursa Popular d’Ondara va sumar a més gent que en l’edició anterior, en un escenari magnífic en la contornada de l’Edifici El Prado i carrer General Bosch, on estava situada la línia de meta i carrers contigus, replets de públic animant als corredors i corredores. Mar Chesa, Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, que no entrarà a formar part de la nova corporació 2023-2027, ha aprofitat per a acomiadar-se del càrrec, agraint l’esforç del Club d’Atletisme d’Ondara per la seua magnífica organització de la Cursa d’Ondara, i a totes i a tots els col·laboradors i patrocinadors, destacant la tasca de Policia Local, Protecció Civil, i Associació Espanyola contra el Càncer d’Ondara.

Respecte els resultats de la XXIII Cursa Popular d’Ondara, en la prova reina, la de 10 kms, els vencedors van ser Mark Tanner (C Vicky Foods Athletics) 32:58 que va gaudir d’un còmode avantatge sobre el segon classificat Juanan Fernández (CA Benidorm) 33:43, entrant tercer en un bonic sprint Joussef Ahatach (CA Denia Corre) 33:47, per a completar el pódium masculí absolut de la carrera, mentre que en xiques María Isabel Ferrer (CA Llebeig Xàbia) 37:18, va ser una vegada més, la corredora que va controlar els 10.000 metres, imprimint el seu propi ritme davant de les seues perseguidores les xiques del Publidom, la veterana D Shona Crombie-Hicks, que va ser segona 38:41 i la seua companya, la sénior Soraya Camarena Villar, completaria el podi femení amb un temps de 40:01.

Quant als Podis locals (membres del Club Atletisme Ondara), l’atleta Albert Ferrer Moreno, amb un temps de 38 minuts 39 segons, va ser el guanyador local d’aquesta XXIII Cursa Popular Vila d´Ondara, seguit dels seus companys Juan Palones Seser (42:27) i Salvador Martínez Noguera (34:05). Per la seua banda, la carrera femenina (locals) de 10 quilòmetres la va guanyar Cristina García Mejías Esther (integrant del Club Atletisme Ondara), amb un temps de 48 minuts 13 segons, segona va ser Lorena Hernández Frases (51:13) i tercera Antonia Guardiola Escrivá (51:42). Jordi Escrihuela Corella, corredor independient de Tavernes de la Valldigna, va ser en aquesta ocasió l’afortunat que es va portar amb el Premi Baleària, un viatge a qualsevol illa de les Balears, per gentilesa de la Naviliera Baleària.

Respecte a les Carreres Infantils, amb un registre de 400 xiquets i xiquetes, els protagonistes a primera hora de la vesprada, amb les proves infantils no puntuables de prebarrufets, van ser els barrufets i prebenjamins, i després va arribar el torn per a les categories puntuables en el Circuit a Peu. En els Benjamins amb una distància de 800 metres, Marc Lozano Gavilá (C Multiesport El Castellet) va ser el primer, amb un crono de (03:01), seguit per Jaume Buigues Signes, del CA Corremundos,(03:07) i tercer entraria Joel Pons Regalado (CA Llebeig Xàbia). Lara Fornés Català (CA Llebeig Xàbia), va aconseguir una nova victòria en creuar la meta amb un registre de (03:03); Amaia Martínez Ivars (CA Ginestar Atletisme Benissa) va tornar a ser segona (03:14) seguida per la seua companya d’equip Joana Estupiña Higueras (03:21). Torn a continuació per als alevins, distància de 1.200 metres i les xiques més ràpides per a pujar al pódium van ser Inés Sánchez Sánchez del CA Silla (04:37), Alejandra Savall Picornell del CE Safor-Teika (04:39) i Laia Mestre Sastre de CE Dorsal 19 Pego (04:34). En xics, Josep Gregori Torres del C Esportiva El Corriol amb un ajustat esprint va ser el primer (04:21) mateix temps, però centèsimes després, Eric Gregori Santacreu de CEIP Sanchis Guarner Ondara (04:21) i Erik Amil Barbeito (CA Llebeig Xàbia) sis segons després entraria tercer. 1.900 metres van completar els Infantils on en xics, el corredor del CA Gata Joan Mulet Bas (06:52), va sumar un nou primer lloc, seguit una vegada més pels bessons del CE Dorsal 19 Pego, Ángel i Joan Alemany Pons, segon (06:58) i tercer respectivament (06:59). En categoria femenina, una vegada més l’atleta del CA Guadassuar Ángela Oliver Tortajada, (07:11) va ser primera, seguida per Iris Pons Diego del CA Gata (07:37) segona i Sienna Charles (CA Corremundos) tercera amb un registre de (07:42). Els cadets, amb 2.200 metres de recorregut, el podi ho van completar Emilio Signes Monfort del CA Gata (07:57) primer, Joan García Milvaques segundo (08:19) i tercer el corredor del Ginestar Atletisme Benissa, Hugo Ivars Romero (08:27). En xiques, Anna Caravaca Sala del CE Dorsal 19 Pego (09:04), va aconseguir la victòria per davant de Martina Ivars Samper del C Ginestar Atletisme Benissa (09:39) que va ser segona i Bianca Nagy del C Multiesport Benitatxell tercera amb un temps de (10:44).

En categoria juvenil 3.300 metres de recorregut una volta més que els cadets, el primer va ser Roc Martí Soldevila del CA Dianium Baleària (10:30), va tenir el detall de córrer amb la camiseta del Club Atletisme Ondara, l’equip del seu poble i on es va iniciar en el món del running, segon va entrar Sergio Juan Soler del CA Llebeig Xàbia (11:24), completant el pòdium juvenil l’independent Leo Gómez Nieto, (11:46). Les xiques més ràpides en categoria juvenil van ser, primera Rosa Plaza Martínez del C Corredors de Callosa (13:51), que va fer una bona carrera, segon lloc per a la calpina Laura De Lamo Sánchez CA i Run Calp (14:02) i tercera posició per a Celia Fornés Blázquez del CA Gata (14:55). Per a consultar la resta de les classificacions: web de Somesport www.somesport.com i del Circuit a Peu Marina Alta www.circuitapeu.com.

Els integrants del Club Atletisme Ondara van ser els encarregats de lliurar les medalles i trofeus de la Cursa Popular d’Ondara; el seu president, Miguel Moreno, i Rubén Almiñana, Ana Montealegre, Mª José Català, i Joanba Martí. Des de l’organització s’ha volgut, així mateix, agrair la participació dels patrocinadors i col·laboradors del circuit, així com als col·laboradors de la prova d’Ondara.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

*Les fotos són dels fotògrafs oficials del Circuit a Peu**

Publicado en Actualitat, Esports.