Comunicat Grup Municipal Compromís Ondara – IBI

**Comunicat Grup Municipal Compromís Ondara**

S’està parlant molt de l’IBI i les taxes de fem…

Des de Compromís Ondara tornem a carregar contra les mentides i falses promeses buides de sentit del Partit Popular.

Començant pel que sembla que el PP desconeix; l’equip de govern on s’hi troba Compromís ha baixat el percentatge impositiu de l’IBI en un 30% des de que estem governant. Hem passat d’un 0,9% que teníem durant els governs del PP a un 0,67%, que a més a més, baixarà a un 0,64% en 2023. Açò es va fer per compensar el “catastrazo” del PP de Ximo Ferrando, que en època de crisi econòmica forta (2012) va fer la revisió cadastral, just quan els preus de les vivendes estaven pels núvols i més impediments hi teníem la gent del poble per fer-li front a pagaments. La pujada coincideix en el període en el qual l’endeutament de l’Ajuntament va ser més alt; 4.141.000 milions d’euros. És a dir, el PP gestiona malament l’Ajuntament, dona contractes a totes les seues amistats, ens endeuta i després ens fa pagar la seua desfeta.

Amb Compromís l’escenari ha estat i serà tot el contrari. La Regidoria d’Hisenda, amb Raquel López (Compromís) al capdavant, no només ha deixat els comptes més sanejats de la història d’Ondara (deute 0), sinó que a més ho va fer abaixant els impostos que el PP ens havia pujat.

Què proposem nosaltres?

Seguir treballant com fins ara, seguir tenint un Ajuntament amb deute 0. Per aconseguir-ho, els impostos es baixaran sempre i quan les despeses del poble ho permeten, i això és el que hem estat fent; bona gestió i transparència. Al mateix temps, apliquem mesures de justícia social, per mantindre el nostre poble haurem de pagar en relació al que tenim, ni més ni menys.

A més a més, creiem convenient fer la revisió cadastral, ja que la darrera és del 2012, fa més de 10 anys i els preus no estan actualitzats. Així complirem la legalitat, doncs l’Administració de l’Estat multa aquells municipis que no facen la revisió cadastral cada cert temps, i a nosaltres ens toca. A Compromís sempre complim les normes i els comptes els tenim ben clars.

És molt perillós que el PP torne a entrar a l’Ajuntament, com Mar Chesa va dir: ara tenim la casa neta i arreglada, no deixem que tornen a desfer-la!

Totes les dades les podeu consultar en les següents imatges; extretes del Ministeri d’Hisenda del Govern Espanyol.

**Comunicat Grup Municipal Compromís Ondara**

Publicado en Actualitat, Política.