ONDARA CELEBRA L’ÚLTIM PLE ORDINARI DE L’ACTUAL LEGISLATURA

Ondara, 28.04.23. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 27 d’abril l’últim ple ordinari de la Corporació Municipal d’aquesta legislatura 2019-2023 (encara que se celebrarà una última sessió extraordinària, el dimarts 2 de maig a les 12 hores, pel sorteig dels membres de les meses electorals per a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig). En ser l’última sessió ordinària, abans d’acabar, tant l’Alcalde, José Ramiro, del PSPV, com la portaveu de Compromís, Mar Chesa, van tindre unes paraules d’acomiadament i agraïment mutu als integrants de l’Equip de Govern d’Ondara (PSPV-Compromís) pels vuit anys de convivència i treball; van expressar el seu orgull per haver format part de l’equip de govern, i van destacar que l’equip d’Ondara havia sigut «un exemple per a tota la comarca». Cal indicar que ambdós van realitzar aquestes declaracions en haver-se publicat ja les llistes electorals i sabent que, siga el que siga el resultat dels pròxims comicis municipals, no estaran les mateixes persones que estan ara com a integrants de la corporació municipal.

L’ordre del dia del ple ordinari d’ahir va ser de tràmit, però va començar donant compte del decret de dol oficial per la mort del Regidor de l’Ajuntament d’Ondara Joan Costa Soler, que va faltar sobtadament el passat dimarts 11 d’abril. Joan Costa Soler era Regidor en la corporació municipal d’Ondara durant aquesta legislatura 2019-2023, pel partit Ciutadans, sent l´únic regidor d’aquesta formació i el seu portaveu municipal. L’Ajuntament d’Ondara va decretar dos dies de dol per la seu mort. En el decret es va destacar que Joan Costa Soler ha estat de gran importància pel municipi per la seua dedicació, treball i entrega durant aquests anys com a regidor del consistori, i es decretava la suspensió de tots els actes públics oficials, lúdics i festius del municipi; es van declarar dos dies de Dol Oficial, de l’11 al 12 d’abril de 2023; durant aquest període les banderes van onejar a mitja asta en record i respect pel difunt. També es va mostrar la condolença a la família del difunt, la solidaritat i el dolor del consistori, personal municipal i veïnes i veïns d’Ondara, per aquesta pèrdua. En el ple d’ahir, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va donar compte d’aquest decret, així com dels condols expressats per la Subdelegada de Govern a Alacant, Araceli Poblador. També va fer públic les paraules que van transmetre des del col·lectiu de Ciutadans Ondara en el Butlletí Municipal per la mort del seu regidor. Durant tota la sessió, en el lloc on s’assentava Joan Costa es va col·locar un ram de flors en la seua memòria, i en finalitzar el punt es va guardar un minut de silenci en record de Joan Costa Soler, que va culminar amb un aplaudiment.

D’altra banda, en l’ordre del dia del ple ordinari d’ahir es va donar compte del Resum Anual de Control Intern Exercici 2022. I es va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, el Compte General Pressupost 2022 i un reconeixement extrajudicial de crèdits.

En la sessió, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va aprofitar la secció d’informes d’Alcaldia per informar sobre la sentencia urbanística dels terrenys conveniats per a la construcció del pavelló, i sobre l’estat de tres actuacions que depenen de la Diputació: el canvi de la gespa del camp de futbol, el projecte de la Casa de la Música i les Arts i l’obertura del Centre de Dia.

D’una banda, va explicar que segons la sentència i atenent a la Llei valenciana d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (LOTUP), tots els convenis urbanístics signats amb l’Ajuntament d’Ondara per propietaris de terrenys van caducar a finals de 2020; per tant ja no existeixen. El conveni a què es referia pels terrenys del pavelló és de 2006 i va decaure en 2020, per tant ja no està vigent. Contra aquesta decisió pot interposar-se recurs davant del TSJ.

D’altra banda, respecte al canvi de gespa del camp de futbol, va recordar que el projecte es va sol·licitar als Plans Provincials de la Diputació al juny de 2021; es va concedir a l’abril de 2022; i encara la Diputació no ha dit res sobre l’inici de les obres, que li correspon executar al propi ens provincial.

Respecte a la Casa de la Música i les Arts Escèniques, va explicar que es tracta d’un pla bianual concedit per la Diputació en 2020 i sufragat també en part per l’Ajuntament d’Ondara, sent la Diputació la responsable del projecte. La tardança en la redacció del projecte ha motivat un augment dels costs de l’obra, i l’Ajuntament ja ha aprovat en ple assumir l’increment que li correspon, però per part de la Diputació, encara ni s’ha aprovat el projecte.

I en el que respecta al Centre de Dia, va manifestar la frustració de l’Equip de Govern perquè no s’haja pogut posar en marxa encara, a causa de les deficiències en el projecte realitzat per la Diputació. El projecte del Centre de Dia és de 2016; en 2017 es va adjudicar perquè s’executara per la Diputació. 5 anys després, en 2022, es van recepcionar les obres per l’Ajuntament i es va cedir l’explotació a la Fundació de la Residència. Però, segons va argumentar l’Alcalde, la Diputació no va vetlar pels canvis normatius en matèria sanitària a causa de la tardança de diversos anys des que es va redactar fins que es va executar. I va arribar un informe amb diverses deficiències que cal esmenar perquè el Centre de Dia complisca la normativa, sobre tot antiincendis. L’adequació del projecte ja ha suposat 9.000 euros més. José Ramiro va assegurar que s’obrirà només es puga, però que els motius del retard en l’obertura se deuen al fet que l’entrega per la Diputació no va ser l’adequada.

Publicado en Actualitat, Política.