Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara – Projecte Socialista d’Ondara: Els 4 grans reptes d’Ondara al 2027

**Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara**

PSPV-PSOE ONDARA
27 d’abril de 2023

Projecte Socialista d’Ondara:
Els 4 grans reptes d’Ondara al 2027

Els socialistes d’Ondara afrontem els propers 4 anys des de la necessitat de continuar avançant en una Ondara transformadora, dinàmica, eficient, sostenible, empàtica, activa, amable i sobretot viva.

Una cosa que tenim clara el socialistes és que per a governar Ondara analitzem l’escenari actual de com es troba el municipi, interpretem les inquietuds i necessitats del veïnat a curt, mig i llarg termini i projectem el poble que somiem i volem per a la majoria de veïns i veïnes. I això sempre fugint del fum i el Photoshop que tant li agrada al Partit Popular ja que una foto maquetada des d’un ordinador és una visió estàtica que pot arribar a ser bonica, però amaga moltes vegades la impossibilitat de realitzar-la, sobretot en l’administració pública, tant per motius tècnics com econòmics.

En aquest sentit, els Socialistes d’Ondara tenim clar els 4 grans reptes que afrontarà Ondara i els seus veïns i veïnes els pròxims 4 anys, integrant així mesures al nostre programa de govern per fer d’Ondara un poble de futur, de prosperitat i idoni per a assentar el projecte de vida de cada ondarenc i ondarenca.

1. El primer gran repte és engegar oportunitats per a implantar negocis i activar ocupació diversificada i de qualitat. Tota persona necessita en la seua vida del seu desenvolupament professional i els socialistes, entre moltes altres propostes, farem que Ondara siga eixe pol d’atracció de talent i innovació dinamitzant l’Espai Català com a motor de la formació i l’ocupació local i comarcal. Continuarem així invertint en els polígons industrials i comercials, a més de realitzar un estudi de viabilitat d’ampliació dels mateixos, revolucionarem el concepte de la Fira de Fires des de 1690 amb la creació d’una fundació, que a més s’encarregue de totes les accions comercials, empresarials i d’impacte econòmic que el poble necessita. En definitiva, una Ondara ACTIVA i DINÀMICA.

2. El segon gran repte és aconseguir un poble on es puga viure, que aquells ondarencs i ondarenques que vulguen fer realitat el seu projecte de vida en Ondara ho puguen fer sense haver d’anar-se’n a altres poblacions a viure pel problema de no trobar habitatge perquè no n’hi ha o per què el lloguer és inassumible. Per això, els socialistes impulsarem el creixement urbà i la generació de sòl per a la construcció d’habitatge dins dels sectors que ja té el Pla General vigent, posant el focus en completar zones per a acabar d’urbanitzar com el Barri del Crist (Xopar) o entre el c/Blasco Ibáñez i l’Av. Adolfo Suárez. A més, treballarem junt amb les administracions públiques supramunicipals per a augmentar l’habitatge públic i social, sobretot per a les i els nostres joves. En definitiva, una Ondara TRANSFORMADORA i EMPÀTICA.

3. El tercer gran repte és millorar l’Administració Pública i els seus serveis. Necessitem un ajuntament competitiu i eficient on es gestionen els recursos de totes i de tots d’una manera racional i justa, és a dir: avantposar els interessos de la majoria per davant de qualsevol interès particular. I d’això els socialistes tenim experiència i hem sigut exemple de bona gestió els darrers anys, lluitant contra els que volen aprofitar-se del poble d’Ondara i sanejant econòmicament l’ajuntament, eliminant el deute i no gastant més del que es té. A més, invertirem en aquells serveis i projectes que generen valor afegit i retorn social i econòmic al poble, i no que siguen una càrrega econòmica més a les arques municipals, avançant en la digitalització local com a camí per a la sostenibilitat i la millora contínua dels serveis, i no tornant a les males praxis passades que generaven inestabilitat financera dins la hisenda municipals. En definitiva, una Ondara EFICIENT i SOSTENIBLE.

4. I el quart gran repte, que encara que siga l’últim és igual d’important que els altres, és continuar fent un poble amable amb el medi ambient i amb la nostra vida diària. Els socialistes portem la sostenibilitat per bandera en qualsevol acció de govern que plantegem: en la mobilitat, en la gestió de recursos, en la recollida de residus, en les activitats municipals, etc. Per això continuarem millorant la qualitat de vida dels ondarencs i ondarenques amb accions que busquen l’amabilitat en els espais comuns: carrers, places, parcs, jardins, instal·lacions municipals, etc. des de l’estudi i millora de la circulació de tota la població, per a que els nostres carrers siguen més segurs i humans, passant per la plantació de més arbrat i creació de zones verdes i d’esplai. A més, mantindrem el nivell i prestigi assolit dels projectes i programació cultural, festiva, patrimonial, associativa i en matèria d’igualtat, avançant més si cap en aquelles polítiques que afecten directament a les persones, posant el focus en la joventut i la nostra gent gran. En definitiva, una Ondara, AMABLE i VIVA.

Aquests són els 4 grans reptes que tindrà el poble d’Ondara en els pròxims 4 anys i serà decisiva la tasca que realitzarem els socialistes, junt a tots i cadascun dels ondarencs i ondarenques. Estimem Ondara i això ens dona força i energia per a fer un poble de futur, governant per a tota la població i no per a uns pocs: per la majoria, per un progrés real i eficaç.

**Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara**

Publicado en Actualitat, Política.