L’AJUNTAMENT D’ONDARA I LA CREU ROJA RENOVEN EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER A PROGRAMES ASSISTENCIALS 2023

Ondara, 21.04.23. L’Ajuntament d’Ondara ha renovat el conveni de col·laboració amb la Creu Roja per al desenvolupament de diferents projectes i programes assistencials per part del Comitè Local de Creu Roja Espanyola en el municipi d’Ondara. Un conveni que es porta aplicant a Ondara des de 2018. La signatura del conveni, que suposa la continuïtat del mateix durant 2023, ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, per part de l’Ajuntament; i per part de Creu Roja, han assistit Eduardo de la Morena (President Creu Roja Dénia); i Paqui Velázquez (voluntària referent de la Creu Roja a Ondara).

La renovació del conveni permetrà continuar prestant els serveis i programes assistencials a Ondara, segons ha destacat l’Alcalde, José Ramiro. A més, tal i com ha detallat la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, a banda de continuar desenvolupant els programes que ja s’imparteixen a Ondara, començaran també a posar-se en marxa nous programes dirigits a persones en situació de vulnerabilitat, gràcies a aquest conveni de col·laboració. Cal recordar que la Creu Roja disposa de la nova seu que l’Ajuntament d’Ondara va cedir a aquesta ONG en 2022 per a realitzar els seus programes i accions assistencials en Ondara, ubicat al local de l’antiga sombrereria.

L’objectiu del conveni entre l’Ajuntament d’Ondara i la Creu Roja per a 2023 es concreta en el Disseny, divulgació i execució d’activitats dirigides a la població; Assessoraments recíprocs i intercanvi d’informació de mutu interès relacionat amb les activitats, interessos i preocupacions d’ambdós Institucions; Dinamització i acompanyament social a persones majors i/o amb diversitat funcional en situació d’extrema vulnerabilitat, especialment davant de la soledat; Dinamització d’un grup de persones majors dins de la Residència de Ondara, pensat per a millorar les relacions interpersonals a més de pal·liar els efectes de deteriorament sensitiu i de memòria d’aquest col·lectiu vulnerable; Desenvolupament del projecte de promoció de l’èxit escolar per a millorar l’entorn de concentració i desenrotllament del cicle acadèmic dels xiquets-es procedents de famílies en situació d’extrema pobresa; Desenvolupament d’accions d’integració, orientació jurídica i aprenentatge de l’idioma per a persones migrants en la localitat d’Ondara; Accions de valoració, acompanyament, orientació laboral i millora de les competències personals i professionals, de persones en situació en extrema vulnerabilitat.

En concret, les àrees d’actuació del conveni de l’Ajuntament d’Ondara amb la Creu Roja són les següents:

Reacciona i Reacciona BP (Acollida, valoració i disseny d’un pla d’intervenció per a millorar la situació de persones en situació d’extrema pobresa a partir de la concessió d’ajudes econòmiques, millora dels coneixements per a l’estalvi domèstic i eficàcia energètica en la llar, així com les competències bàsiques personal per a la sol·licitud d’ajudes públiques i altres tràmits administratius on line).

Benestar personal i activació social (Es pretén facilitar a l’usuari d’extrema vulnerabilitat d’una sèrie de tallers formatius per a millorar la seua situació com a contraprestacions socials a la sol·licitud d’ajudes públiques).

El meu GPS Laboral (Orientació laboral, revisió del curriculum vitae i millora en el desenrotllament de competències professionals per a la busca activa de l’ocupació en persones en situació d’extrema pobresa).

Atenció a persones en procés d’envelliment (Desenrotllament d’un conjunt d’activitats interrelacionades i destinades a evitar l’aïllament de la persona major, facilitant la seua mobilitat i el seu contacte amb l’entorn i promocionant l’envelliment saludable i actiu de les persones majors).

Integració d’immigrants (Desenrotllament d’un grup de persones migrants a través d’accions d’oci que afavorisquen la integració del col·lectiu migrant dins de la cultura i societat de la localitat on viuen).

Espanyol per a estrangers (Aprenentatge de la llengua espanyola per a persones que viuen al nostre país de parla no hispànica per a afavorir el procés d’integració d’aquestes persones a l’entorn local).

Promoció de l’èxit escolar (Acompanyament social a menors entre 8 i 14 anys procedents de famílies en extrema vulnerabilitat, facilitant un entorn setmanal adequat per a afavorir la continuïtat del cicle acadèmic dels menors.

Gestió del voluntariat (Generar una estructura de participació local a través del voluntariat de Creu Roja dins de la localitat, creant xarxes que milloren el suport i l’acompanyament a les persones en situació de vulnerabilitat).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.