ONDARA CELEBRÀ EL DIA DEL LLIBRE AMB UNA FESTIVA I PEDAGÒGICA JORNADA

Música, tallers, signatures i jocs per a tothom marcaren l’agenda del Sant Jordi ondarenc

Ondara, 24.04.23. Celebrar el Dia del Llibre des d’una perspectiva tan festiva com pedagògica i fer de la jornada de Sant Jordi un dia de celebració dels mons de la cultura i del llibre. Des d’aquests preceptes, les Regidories de Cultura i d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara organitzaren ahir diumenge 23 d’abril una jornada al voltant de la lectura i el teixit editorial per commemorar la transversalitat del Dia Internacional del Llibre.

La jornada, que es desenvolupà a l’edifici i voltants del Prado, arrancà a les 11 hores amb diferents activitats, tals com jocs tradicionals, jocs de fusta gegants o la visita a l’exposició “Llegim?” cedida per la Fundació Bromera a l’Ajuntament d’Ondara. Paral·lelament, l’interior del Prado acollí diversos estands. Un d’ells va ser el de la Biblioteca Municipal d’Ondara, en el qual s’oferiren diferents llibres per poder intercanviar i regalar, i on es realitzà a més un taller de confecció d’imants i xapes amb dibuixos al voltant del dia del llibre.

Un altre concorregut estand fou el de l’editorial local i llibreria «Dilatando Mentes», on, a més d’un gran catàleg de llibres per consultar i comprar, també hi hagué espai per als jocs de taula i per a les signatures d’autors. Si més no, l’estand de la llibreria local comptà amb la presència de l’escriptor ondarenc Jovi Lozano-Seser, guanyador del darrer premi Enric Valor de novel·la en valencià, així com de l’artista plàstica i escriptora Caryana Castillo, els quals signaren exemplars de les seues últimes obres. Una altra presència destacada va ser la d’Amàlia Pastor Granel, escriptora i pedagoga local, la qual comptà amb un estand propi en relació al seu treball i projecte de recuperació oral La raboseta de Pamis.

Així mateix, l’èxit de públic i de vendes marcà el gruix de la jornada, tal com reconegué la llibretera i editora local Maite Aranda pel que a la gran participació d’ondarencs i ondarenques en el programa d’una lúdica diada que comptà a més amb l’actuació musical de la Nànets Band i la pallassa Pupetes, els quals tornaren a Ondara amb el seu nou espectacle Drets, un crit escènic sobre els Drets de la infància i l’adolescència.

Tot i que la jornada matinera al Prado finalitzà passades les 14 hores, a les 19.00 hores tingué lloc a l’Auditori Municipal d’Ondara la representació de l’obra infantil Dorotea i el món dels llibres a càrrec de la companyia Lola Carmela: activitat que posà fi a la festa de Sant Jordi d’enguany.

Pel que fa a la valoració de la jornada, la Regidora de Cultura, Raquel Mengual assenyalà l’èxit de la convocatòria, així com la importància de treballar l’animació lectora durant tot l’any: un gran incentiu i valor cultural tant per al públic adult com per a l’infantil.

Publicado en Actualitat, Cultura.