L’ALUMNAT D’ INFANTIL I PRIMÀRIA VISITA L’AJUNTAMENT I EDIFICIS EMBLEMÀTICS D’ONDARA

Ondara, 03.04.23. L’alumnat del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara va realitzar durant el passat mes de març visites guiades a l’Ajuntament d’Ondara i altres edificis emblemàtics del poble. Aquesta activitat ha estat organitzada de forma col·laborativa per les Regidories d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, amb la finalitat de donar a conèixer a l’alumnat l’edifici consistorial i la història d’Ondara, visitant per això alguns llocs i edificis emblemàtics del poble, i apropant les institucions municipals als xiquets i les xiquetes.

Mitjançant una aproximació històrica a la construcció del Convent i la visita a les dependències municipals, l’alumnat de 4at de primària ha pogut comprendre la creació de l’Ajuntament, els serveis que s’ofereixen i el seu funcionament des de dins. Amb la presencia de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, que han donat resposta a les seues preguntes i inquietuds, els alumnes també han gaudit de l’activitat d’elecció de l’Alcalde i de simulació del Plenari per aprovar els pressupostos municipals, amb l’objectiu de comprendre el funcionament democràtic de la Corporació Local.

D’altra banda, l’alumnat d’Infantil ha realitzat 2 eixides que els ha apropat a la història del poble, visitant el Trinquet, el Prado, l’Ajuntament, la Font de la Carxofa, la Plaça de Bous, el Llavador i l’Assut, amb la realització d’activitats lúdiques, demostracions pràctiques i explicacions en cadascú dels llocs visitats per a comprendre l’ús que, en cada moment històric, s’ha fet d’aquests espais, i la seua utilització en l’actualitat, amb la col·laboració de Paqui (Trinquet), i de les iaies i mares d’alguns alumnes de 5 anys (Llavador), apropant als xiquets i xiquetes de 5 anys al patrimoni cultural d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.