ONDARA COMMEMORA EL DIA DE LES VIES PECUÀRIES I CAMINS PÚBLICS AMB UNA RUTA DE SENDERISME DE 8 KM

Van participar mig centenar de persones en la ruta impulsada ahir per la Regidoria de Medi Ambient

Ondara, 27.03.23. La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Pere Picornell, amb la col·laboració del Club de Senderisme d’Ondara, l’Ajuntament de Pedreguer i el Club de Senderisme de Pedreguer, van organitzar ahir diumenge 26 de març una ruta senderista per a commemorar el III Dia de les Vies Pecuàries i Camins Públics. La ruta va recórrer un total de 8 km per camins i assagadors del terme d’Ondara i Pedreguer. Van participar mig centenar de persones, que van passar pels següents camins i vies pecuàries d’Ondara: Camí la Llosa, Camí del Depòsit i Camí de la Marjal, així com per diversos camins del terme de Pedreguer. L’Ajuntament d’Ondara es van fer càrrec de les assegurances, i en la parada per l’esmorzar, els participants van poder degustar coca i mistela, cortesia de l’Ajuntament de Pedreguer.

Des de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient d’Ondara, el seu responsable, Pere Picornell, ha volgut agrair als membres dels grups de Senderisme d’Ondara i Pedreguer, i a les persones que van participar en aquest acte pel reconeixement d’aquestes rutes, per conscienciar de la seua importància i el seu necessari manteniment. Encara que la ramaderia no siga el seu principal ús, com va ser en els seus orígens, si que tenen gran importància per als veïns i veïnes de les poblacions que connecta. Aquest ha estat el segon any en celebrar aquesta jornada. Cal esmentar que el III Dia de les Vies Pecuàries i Camins Públics té com a objectiu principal conscienciar sobre la importància d’aquests i la necessitat de la seua catalogació, defensa i conservació, així com promoure que les Vies Pecuàries i Camins Públics estiguen units de forma indissoluble i siguen part d’una mateixa xarxa territorial, amb cohesió i continuïtat, que cobrisca tot el territori nacional, sent una part essencial de patrimoni històric, cultural, rural i natural. La Xarxa de Vies Pecuàries i Camins Públics, amb desenes de milers de quilòmetres de longitud, formen un dels grans patrimonis de domini públic que tenim, per la que poden desplaçar-se els ciutadans per a múltiples activitats i per a l’accés al nostre patrimoni natural i cultural. Una bona Xarxa de Vies Pecuàries i Camins Públics, permet una comunicació entre municipis pròxims i un acostament imprescindible a l’entorn natural, sense impacte ambiental, per a tots.

REGIDORIA D’AGRICULTURA I MEDI AMBIENT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.