Comunicat Grup Municipal Socialista: Poder femení per vertebrar el programa del PSPV-PSOE ondarenc

**Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara**

PSPV-PSOE Ondara 21/03/2023

Poder femení per vertebrar el programa del PSPV-PSOE ondarenc

Sandra Pérez, Neus Puigcerver i Maricarmen Bisquert: tres rotundes i compromeses apostes dins d’una candidatura socialista amb paritat intergeneracional de dones.

Les ondarenques Maricarmen Bisquert, Sandra Pérez i Neus Puigcerver són tres nous noms amb què la candidatura del PSPV-PSOE d’Ondara concorre als comicis de maig amb una especial focalització en el poder femení com a element vertebrador del projecte socialista. No debades, de les setze persones que componen la candidatura, huit són dones i hui són homes. Per al candidat a l’alcaldia José Ramiro «més enllà del criteri de paritat, la intenció de l’agrupació és la de representar al màxim la població d’Ondara precisament després d’una legislatura on s’ha treballat incansablement l’àmbit de la Igualtat, així com la transversalitat de la gestió cultural des de la perspectiva del foment de la diversitat i el feminisme com a valors progressistes i integradors». Cal recordar que des de l’executiu socialista s’impulsà la constitució d’una regidoria d’Igualtat, així com la d’una comissió que ha debatut, coordinat i impulsat diverses intervencions des de 2015 amb la finalitat d’establir un marc de conscienciació dins l’esmentat àmbit del gènere. Fruit d’aquesta trajectòria compromesa, el departament dirigit per Raquel Mengual, regidora de Cultura i Igualtat, ha aconseguit durant aquest període reconeixements tan importants com el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes 2020 de la Generalitat Valenciana.

Pel que fa a les esmentades incorporacions, Ramiro ha destacat «la seua força i personalitat, a més del caràcter intergeneracional d’uns perfils que aporten regeneració i, al mateix temps, experiència». Nascuda el 1994 i amb el títol d’Administració, Sandra Pérez és jugadora i entrenadora de bàsquet del junior i cadet femenins i a més forma part de la Comissió de Festes des de fa molts anys. També integrant de la comissió de Sant Jaume, nascuda el 1997, Neus Puigcerver no ha deixat de formar-se i compta amb els títols de TASOC, així com amb el cicle mitjà d’Atenció a Persones amb Diversitat Funcional i actualment treballa a com a animadora sociocultural a Pedreguer. A més, pel que fa a la pertinença a l’activisme violeta, ambdues joves formen part de la comissió ondarenca d’Igualtat. D’altra banda, des de la veterania del seu perfil, Maricarmen Bisquert, Tècnica en Infermeria ja jubilada amb una llarga trajectòria dins l’àmbit sanitari, és Presidenta de la delegació local de l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer), entitat des de la qual treballa des de fa molts anys l’activisme i difusió de la causa oncològica. En resum, tres perfils distints, però ferms en la voluntat d’aportar el seu punt de vista femení i progressista dins dels comicis de maig.

**Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara**

Publicado en Actualitat, Política.