LA REGIDORIA D’IGUALTAT DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA VA ESTRENAR EL DOCUMENTAL «EXTRAORDINÀRIES» DINS DELS ACTES DE «MARÇ AMB NOM DE DONA”

Extraordinàries” fa un recorregut per la història d’Ondara des del punt de vista de 12 dones que, per mitjà de les seues vivències, teixeixen un relat viu de la història local

Ondara, 20.03.23. Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, està commemorant l’efemèride del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb un complet programa sota el lema «Març amb nom de Dona». Emmarcat en aquesta programació, divendres passat 17 de març es va estrenar a l’Auditori Municipal d’Ondara el documental “Extraordinàries”: Reflex de les dones d’Ondara, del passat, del present i per al futur; que està produït per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, i que fa un recorregut per la història del municipi d’Ondara, des del punt de vista de 12 dones que, per mitjà de les seues vivències, teixeixen un relat viu de la història local ondarenca. En acabar la projecció, des de la Regidoria d’Igualtat es va obsequiar amb un ramell de flors a les dones protagonistes presents, i a familiars de les que no estaven presents. Va ser un acte molt emotiu per a les dones protagonistes i les seues famílies.

L’estrena del documental a l’Auditori va comptar amb la periodista Amàlia Garrigòs com a presentadora de l’acte, que va introduir el documental i va aprofitar per a realitzar preguntes a algunes de les dones protagonistes que estaven presents. Les dones d’Ondara que han participat al documental són: Joaquina Català Garrido (1953), Encarna Bas Ramis (1938), Angela Giner Ramis (1949), Enriqueta Fonseca Rosello (1945), Pepa Granel (1953), Conchín Mas Mengual (1958), Rosita Monjo Salort (1928), Rosario Vidal Riera (1935), Rosita Escrivà Doménech (1933), Teresa Miralles (1927), Maria Seser (1941) i Rosa Carpi Ramis (1945).

El documental “Extraordinàries”: Reflex de les dones d’Ondara, del passat, del present i per al futur, està basat en les entrevistes vitals a aquestes dones protagonistes, i tracta temes com el treball, l’economia, la joventut, o la família, convertint-se en un recull audiovisual de la història viva del municipi. El documental estarà disponible pròximament al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Ondara: https://www.youtube.com/user/OndaraOficial

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara s’ha volgut agrair la col·laboració de Carlos Torres, Vicent Ortuño, Toni Marí, Amàlia Garrigòs, Eulogia, Pura, Juan Ortuño i Pura Ferrando, en la realització d’aquest projecte.

REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.