EL SONAFILM I EL FIMUCITÉ (FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CINE DE TENERIFE) SIGNEN UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ PEL FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE DE LA MARINA ALTA 2023

Ondara, 15.03.23. El Sonafilm, Festival de Música de Cine de la Marina Alta, després de la seua reeixida quarta edició (celebrada el passat mes d’agost 2022 en les localitats d’Ondara, Dénia i El Verger), ha començat a desvelar les importants novetats que s’esperen per a enguany 2023. Després d’anunciar les noves incorporacions de Calp i de l’Auditori Teulada-Moraira com a localitats organitzadores (junt amb les tres anteriors), el passat 10 de març es feia públic que el prestigiós Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife, FIMUCITÉ, ha signat un conveni de col·laboració amb el Festival de la Marina, amb la qual cosa el Festival Tinerfeny estarà present el pròxim mes d’agost en la celebració del Sonafilm Marina Alta. Des de l’organització del Sonafilm es considera que aquest important pas “marcarà un abans i un després en el Festival de la Marina Alta”.

La notícia va ser desvelada des de les Illes Canàries, concretament des de la seu del Cabildo de Tenerife, on divendres passat 10 de març, en la roda de premsa del XVII Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife, el Director del FIMUCITÉ, Diego Navarro, detallava i feia públic la firma del conveni de col·laboració amb el Festival de la Marina, amb la qual cosa el Festival de Tenerife estarà present el pròxim mes d’agost en la celebració del Sonafilm. Diego Navarro serà el Convidat d’Honor de la V Edició del Festival Sonafilm i tindrà presència directa en part dels esdeveniments que s’han programat, per la qual cosa el prestigiós Compositor i Director d’Orquestra tinerfeny estarà present durant la duració del Sonafilm

Fimucité, en la seua XVII edició, és el millor festival de música de cine a nivell nacional i un dels més importants a nivell mundial. Pels seus esdeveniments han passat i participat els compositors de música de cine més importants, tant nacionals com internacionals, i personalitats del món cinematogràfic de primer nivell. El Festival desenvolupa els seus propis projectes, per la qual cosa totes les produccions que es realitzen són úniques i exclusives. Fins a la data, Fimucité únicament comptava amb convenis amb els festivals de música de cine de Roma i Cracòvia, per la qual cosa el fet de que hagen comptat amb la Marina Alta remarca “la rellevància i importància de la notícia, ja que és una oportunitat única de poder millorar i reforçar el Sonafilm Marina Alta a tots els nivells, tant l’artístic com en l’apartat intern de gestió i organització”, segons ha assegurat el Director Artístic del Sonafilm, Javier Gil, el qual ha recalcat que aquest conveni és el fruit del treball ben fet durant aquests quatre anys.

En aquest sentit, ha aprofitat per a recordar que “el Festival Sonafilm ha anat creixent progressivament dins de les seues possibilitats, escalant escaló a escaló i potenciant cada any els esdeveniments amb molt de rigor i responsabilitat, tant per la part administrativa que comporta als diferents Ajuntaments com la part organitzativa”. Edició rere edició, el Sonfilm s’ha anat consolidant, donant a conèixer amb molt treball un Festival que a hores d’ara és únic en les terres valencianes. Indicant que “s’ha passat, en tan sols quatre edicions, de comptar amb només una localitat i un esdeveniment, a aquest 2023 amb cinc poblacions organitzadores, una setmana sencera d’esdeveniments de primer nivell i un conveni amb un dels més grans Festivals com és Fimucité, que viatjarà amb els seus propis artistes el pròxim mes d’agost per a realitzar diferents espectacles i concerts en la Marina Alta”. Respecte d’això, des de l’organització del Sonafilm s’ha avançat que “tindrem artistes de talla mundial, personalitats nacionals del món del cine i una programació àmplia i variada per a tot tipus de públic, que marcaran un abans i un després en la celebració de la V edició del Sonafilm”.

Fotos adjuntes:

– PRESENTACIÓ DE LA XVII EDICIÓ DEL FIMUCITÉ: Estan presents el director insular de Cultura, Alejandro Krawietz; l’alcalde de Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez; l’alcalde de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, i el director del festival, Diego Navarro.

– FOTO INVITAT D’HONOR V EDICIÓ SONAFILM: Diego Navarro

Publicado en Actualitat, Cultura.