PAMIS COMPTA JA AMB UNA ZONA CONTROLADA DE RECOLLIDA DE RESIDUS

A principis de mes s’anul·laren els contenidors soterrats del carrer Pou per tal d’integrar-se en un sistema més sostenible que a més evitarà els abocaments incontrolats en la zona, a més dels problemes de filtració d’aigua que afectaven la instal·lació cada vegada que plovia

Ondara, 14.03.23 Des del passat 5 de març, els contenidors soterrats situats en el pàrquing del C/Pou de Pamis foren totalment anul·lats i deixaren d’estar en funcionament, seguint el pla previst de substitució d’aquests amb l’habilitació d’una zona controlada de recollida de residus (restes i orgànic) que se simultanejarà amb el sistema de la recollida porta a porta. Un important canvi en la gestió dels residus domèstics que evitarà a més els abocaments incontrolats que es realitzaven en la zona i que posa fi a la freqüent problemàtica de les filtracions d’aigua que afectaven a la instal·lació cada vegada que plovia, i que implicava que l’espai subterrani dels contenidors s’omplira d’aigua. Pel que fa al gruix de mesures, aquestes han estat comunicades al veïnat de Pamis per mitjà d’una carta informativa de SINMA, on es recorda als ciutadans i ciutadanes els protocols del servei diari de recollida a domicili, a més del calendari setmanal d‘arreplegada de la brossa.

Tal com s’indica a la rotativa, “per poder continuar amb el servei complet de recollida selectiva, a cada veí/veïna de Pamis li se farà entrega personalment d’unes claus digitals per poder accedir a la nova Zona Controlada d’Arreplegada de Residus que se situarà molt prop dels anteriors contenidors junt a uns fulls explicatius de la gestió de residus”. En el mateix document emès per SINMA, l’empresa ha volgut reiterar que els envasos, el vidre i el paper/cartó no es poden traure en el sistema de porta a porta i que, d’altra banda, cada fracció ha d’anar separada i no es deuen dipositar mai a un mateix contenidor, és a dir, han d’anar al seu corresponent contenidor separat tal com s’ha fet fins ara: orgànic, contenidor marró; restes, contenidor verd; plàstics i envasos, contenidor groc; vidres, iglú verd i paper i cartó, contenidor blau. Així mateix, des de l’empresa municipal s’ha convidat a la ciutadania a consultar qualsevol tipus de dubte al respecte contactant amb SINMA al telèfon 677 997 208 o al correu electrònic sinma@ondara.org .

En paraules del Conseller Delegat de SINMA, Francesc Giner, “la intervenció pretén assolir un major grau de sostenibilitat en la gestió municipal dels residus així com combatre la greu problemàtica dels abocaments incontrolats, una dinàmica que s’havia agreujat en aquesta zona de Pamis”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.