ONDARA ACOLLÍ LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «LES DONES BORJA. HISTÒRIES DE PODER I PROTAGONISME OCULT», DE VERÒNICA ZARAGOZA GÓMEZ

**Comunicat Associació Ocell**

Divendres passat, a la Casa de cultura d’Ondara, organitzat per l’Associació Cultural Ocell en col·laboració de l’Ajuntament, va tenir lloc la presentació del llibre «Les dones Borja. Històries de poder i protagonisme ocult», de Verònica Zaragoza Gómez i editat per 3i4 i l’Institut Internacional d’Estudis Borgians.

Després d’una breu presentació de la biografia de l’autora, la conductora de l’acte, la també ondarenca Àngels Grimalt, feu una curta sinopsi de l’obra i conduí l’esdeveniment amb un seguit de preguntes al voltant de la gestació de l’obra, i interessant-se per aspectes de la vida de les dones Borja al marge de la coneguda per la «llegenda negra» al voltant de la família Borja i de la marginació i ocultació que havia envoltat l’obra d’aquelles dones. El qüestionari va servir perquè Verònica Zaragoza exposara aspectes personals de la vida d’aquelles dones que arribaren a gestionar un enorme patrimoni familiar, que es relacionaren amb els agents més transcendentals de l’Europa d’aquell període, que foren grans emprenedores i mecenes culturals i que tingueren una gran incidència en la societat i la cultura d’aquella època que els tocà viure.

El diàleg facilità la presentació i la feu amena i entenedora per al nombrós públic que omplia de gom a gom la sala de conferències i facilità un interessant col·loqui final.

**Comunicat Associació Ocell**

Publicado en Actualitat, Associacions.