«MARÇ AMB NOM DE DONA»: LA PROGRAMACIÓ COMPTARÀ AMB DIVERSOS ACTES RELACIONATS AMB LA EFEMÈRIDE DEL 8 M, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Ondara, 27.02.23. La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha organitzat per aquest mes de març 2023 un complet programa sota el lema «Març amb nom de Dona», amb la finalitat de commemorar l’efemèride del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

En la mateixa setmana de l’efemèride, el dimecres 8 de març, Dia de la Dona, tindrà lloc un acte en commemoració del 8M, consistent en un recital teatralitzat sobre el 8M, a càrrec de les «Germanes de Shakespeare», que comptarà amb l’actriu Marina Mulet i Rosario Caselles a la guitarra. Serà a les 20 hores a la Casa de Cultura d’Ondara. Prèviament, el mateix dimecres 8 de març, la sessió del cicle l’Hora del Conte, a les 18 hores, serà especial 8M amb «Artur i Clementina» a càrrec de Les Rodamons.

El dijous 9 de març, a les 20 hores a la Casa de Cultura, continuen les activitats del 8M amb la presentació de “No t’ho diré mai” de Marian Díez Picó, Premi Enric Valor de novel·la en valencià 2020 (la introducció anirà a càrrec de l’escriptor Jovi Lozano-Seser, guanyador del Premi en 2021).

Ja el divendres 10 de març, s’inaugurarà a les 20 hores a la Casa de Cultura l’exposició «Viatjant a través de les aquarel·les» de la pintora Rosa Gavilà. La mostra és una exposició pòstuma per commemorar la figura de Rosa Gavilà a través de la seua obra, que «segueix viva», com afirma la Regidoria de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual. L’acte inaugural comptarà amb la presència de Montse Gavilà en representació de la família de l’artista. L’exposició es podrà visitar fins el 31 de març. Cal esmentar que l’Ajuntament d’Ondara, a través de la seua Regidoria d’Igualtat, va commemorar l’any 2016 el Dia Internacional de la Dona amb la celebració d’un homenatge a la pintora Rosa Gavilà Vita (Ondara, 1943-2020) com a dona destacada d’Ondara. Rosa Gavilà va ser una pintora ondarenca que, després de viure a França, on va aprofundir en el món de l’art, va impartir classes de pintura en la població i es va dedicar a la restauració d’art. Era molt coneguda i estimada pel poble d’Ondara.

Les dones també seran les protagonistes de l’esport en la III Volta Ciclista Fèmines – Trofeu Ajuntament d’Ondara, organitzat per la Regidoria d’Esports d’Ondara, que se celebrarà el diumenge 12 de març, amb eixida (10 hores) i meta a l’avinguda Doctor Fleming. La III Volta Ciclista Fémines – Ajuntament d’Ondara és un esdeveniment treballat des de la perspectiva d’Igualtat, donant importància a la Dona en el panorama ciclista comarcal. La III Volta Ciclista Fémines d’Ondara comptarà amb 80 km de recorregut; és exclusiva per a dones, i podran participar des de la categoria cadets fins a M-60.

Els actes de commemoració del 8M continuaran la següent setmana amb l’estrena del documental “Extraordinàries”: Reflex de les dones d’Ondara, del passat, del present i per al futur, el divendres 17 de març a les 20 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara.

Ja el dimarts 21 de març, s’oferirà a les 18:30 hores un Taller de reanimació cardiopulmonar pediàtrica organitzat per la Junta Local AECC a càrrec d’Antonia Ivars Ferrando (Pediatra Hospital HLA San Carlos Dénia). I el divendres 24 de març s’oferirà a les 20 hores a la Casa de Cultura d’Ondara una nova sessió del cicle de Conta Històries per adults, que anirà a càrrec de Mònica Palacios: «Serps, pomes i altres pecats del paradís».

Publicado en Actualitat, Cultura.