LA POLICIA LOCAL D’ONDARA INICIA LES SESSIONS DE CONTROL AL CARRER SOBRE TINENÇA RESPONSABLE DE MASCOTES

La intervenció s’inclou dins la primera fase de la campanya integral d’informació i civisme «Si t’estimes Ondara» que es desenvoluparà durant tot 2023

27.02.23. «Arranquem unes jornades de control on es vigilaran des de diferents enclavaments i horaris les conductes i deures dels propietaris dels animals que, a més d’estar recollides dins l’ordenança municipal de l’Ajuntament d’Ondara, han estat difoses i resumides al díptic informatiu i consegüent campanya municipal de conscienciació que des de fa dos mesos recorda als propietaris dels gossos les seues obligacions quan ixen al carrer». Amb aquestes paraules ha resumit els objectius de la intervenció el Conseller Delegat de SINMA Francesc Giner, el qual ha explicat que la mesura es realitza després d’una sèrie d’accions precedents davant d’una problemàtica recurrent «que necessita de l’ajuda i col·laboració ciutadanes per tal d’erradicar comportaments incívics dins dels espais col·lectius tan greus com no recollir els excrements dels gossos: un greu problema d’higiene i salut pública».

De fet, en les sessions de control que s’han realitzat des de la setmana passada, els agents supervisen aspectes tals com l’obligatorietat de dur bosses higièniques per recollir les deposicions a l’hora de traure a passejar les mascotes. Així mateix, tot i que l’objectiu principal d’aquestes sessions és el de recordar a la ciutadania les recomanacions i bones pràctiques que es recullen al díptic (des de la neteja particular dels orins de les mascotes amb botelletes, a l’atenció veterinària dels animals amb què es conviu), des de SINMA s’ha recordat que un dels punt importants d’aquests controls aleatoris serà el de sancionar la reincidència de conductes que tenen un greu impacte en la higiene i netedat de l’entorn urbà, com són la no recollida de les deposicions dels animals. No debades, les sancions tipificades en aquest àmbit parteixen dels 60€ i poden arribar fins als 15.000€: quantia màxima amb què es penalitzaria la reincidència dels infractors.

Cal recordar que aquest programa de sessions de control s’inclou dins la primera fase de la campanya integral d’informació i civisme que es desenvoluparà durant tot 2023. I és que sota el lema «Si t’estimes Ondara» que encapçala el projecte i per mitjà de tot un cronograma d’intervencions, SINMA, l’empresa pública municipal, conjuntament amb l’Ajuntament d’Ondara i la Policia Local han projectat un pla d’acció global per tal d’optimitzar la netedat i l’ordre dins del conjunt del municipi. «Així mateix, ara entrem en un punt decisiu de la campanya», tal com ha avançat el Conseller Delegat de SINMA i Regidor d’Urbanisme Francesc Giner, «on s’endurirà l’actitud i el conjunt de mesures destinades a acabar amb la xacra dels excrements als nostres carrers: una mostra intolerable d’incivisme que posa en joc la nostra salut i la nostra imatge com a poble».

Publicado en Actualitat, Ajuntament.