EL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA APROVA LA MOCIÓ PER AL RECOLZAMENT DE LA REVERSIÓ DE LA GESTIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA DE LA MARINA ALTA AMB EL VOT EN CONTRA DEL PP I L’ABSTENCIÓ DE CIUTADANS

Ondara, 24.02.23. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir 23 de febrer el ple ordinari d’aquest mes, i com a moció d’urgència, es va presentar la “Moció per al recolzament de la Reversió de la Sanitat Pública de la Marina Alta”. Aquesta moció, segons va incidir l’Alcalde, José Ramiro, es presentava perquè “a les portes d’unes eleccions autonòmiques decisives per a la reversió, volem que els veïns i veïnes de la Marina Alta sàpiguen el posicionament de cada partit polític respecte a la reversió de la sanitat en la comarca, per a votar en conseqüència aquest proper mes de maig”. Per aquest motiu es va presentar aquesta moció, (que també es presentarà a tots els plens municipals de la comarca) per tal de que totes les forces polítiques voten sobre aquest procés de reversió, i veure així si estan per la reversió, o pel contrari, maniobraran per paralitzar-la, en cas que després de les eleccions de maig arriben a la Generalitat. La urgència de la moció va ser votada per unanimitat, però després el text de la moció va ser votat a favor per l’Equip de Govern PSPV-Compromís, en contra pel PP, i amb l’abstenció de Ciutadans.

Des del grup municipal del PP, el seu portaveu, Àlex Hernández, va argumentar el vot en contra del seu partit indicant que “el que es pretén fer no és una reversió (això és quan hi ha un contracte en vigor), sinó que s’extingeix el contracte quan s’acaba la concessió, i que siga de gestió directa, però això no és una reversió”, indicant que el PP “vol fer una auditoria en cas de que entre al govern, i mirar com es funciona millor; no ens posicionarem directament en favor de gestió pública o concertada perquè primer volem saber el resultat de l’auditoria”. Per la seua banda, Joan Costa, portaveu de Ciutadans, va indicar que des de Ciutadans (a nivell provincial) saben que «a la Marina Alta la gestió té moltes queixes», però tenen el dubte «perquè en altres províncies la gestió mixta funciona bé». Per això, va considerar que no seria mala idea fer l’auditoria. De totes formes, en no saber si Ciutadans estarà a les Corts Valencianes a la pròxima legislatura, es va abstindre en la votació. Per a l’Alcalde, José Ramiro, va quedar molt clar la postura dels populars, instant al PP a que «ho pose per escrit per a que la ciutadania de la Marina Alta sàpiga que obri la porta a no finalitzar el contracte; a gastar 5 anys més en la gestió privada, i nosaltres, els partits del Botànic, també posarem per escrit que es complirà la reversió en 2024».

En maig del 2023, hi ha eleccions autonòmiques que proveiran un nou govern a la Generalitat Valenciana, el qual haurà de pilotar la finalització del contracte amb Marina Salut, o pel contrari, pot decidir paralitzar la reversió i executar la pròrroga de 5 anys més de gestió privada en la Marina Alta, possibilitat que existeix contractualment. Davant la preocupació per a la ciutadania de la Marina Alta que suposa la incertesa generada per les eleccions i que supose la no finalització del contracte en canviar el govern, es considera que «és important saber abans de les eleccions la voluntat de recuperar la gestió directa per a garantir una sanitat veritablement universal, pública i gratuïta, gestionada amb criteris d’honestedat, equitat, eficàcia i professionalitat».

La moció presentada al ple de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar, en primer lloc, “Demanar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que garantisca el compliment de les normes de reversió comunicades a la concessionària Marina Salut i així s’evite una merma de servei sanitari en la comarca el darrer any de contracte”. També “Demanar a la concessionària Marina Salut que complisca dites normes de reversió per a la millor transició en la finalització del seu contracte, a més que garantisca el servei que els veïns i veïnes de la comarca es mereixen en el temps que li queda”. Així com “Demanar que tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes manifesten per escrit el seu compromís, abans de l’1 de maig de 2023, a mantindre les normes de reversió ja comunicades per part de la Conselleria a l’empresa Marina Salut i que així el departament de salut de la Dénia siga de gestió directa a febrer de 2024». I traslladar aquests acords a la Presidència de la Generalitat Valenciana i a tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes i als ajuntaments de la comarca.

Publicado en Actualitat, Política.