ONDARA VEURÀ OPTIMITZADA LA SEUA CAPACITAT DE RECICLATGE A TRAVÉS DELS «MINIPUNTS NETS URBANS»

La instal·lació dels dos primers dispositius s’emmarca dins la campanya integral d’informació i civisme «Si t’estimes Ondara»

Ondara, 17.02.23. L’Ajuntament d’Ondara i l’empresa municipal SINMA, encarregada de la gestió i recollida de residus, han instal·lat els dos primers «Minipunts nets urbans» per facilitar la recollida selectiva i el reciclatge d’aquests miniresidus d’ús domèstic que no poden anar a cap altre contenidor del carrer, i que són altament contaminants si no es reciclen correctament.

El residus que es poden reciclar al nous minipunts nets són: cd’s, cartutxos de tinta, aparells elèctrics i electrònics (RAEE) de xicotet format, tot tipus de piles, acumuladors i bateries, bombetes de baix consum i LED, i càpsules de café. A més, gràcies al sistema de bústies intercanviables es podrà modificar en el futur (si es considera necessari) els residus segons les necessitats i sense cap despesa.

Aquesta actuació està emmarcada dins de la campanya integral d’informació i civisme «Si t’estimes Ondara» i concretament per potenciar l’optimització del reciclatge. D’altra banda, un dels avantatges d’aquest sistema és que el mateix minipunt és una superfície versàtil a nivell expositiu i informatiu, per tal de facilitar la comunicació municipal. En aquest sentit, mitjançant l’estructura d’aquests dispositius es poden explicitar campanyes de conscienciació de manera sostenible a més de tot tipus d’informació necessària.

Els primers Minipunts Nets Urbans es poden trobar al carrer Dr. Barraquer (al costat dels contenidors del Prado) i al carrer Germanies (davant del Centre Social). Pròximament, però, s’ampliarà el seu nombre i ubicació en diferents zones del poble per tal d’apropar el servei a tota la ciutadania.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.