ATENCIÓ: L’AJUNTAMENT D’ONDARA INFORMA DEL TALL DE CIRCULACIÓ DEL RAMAL DES DE LA ROTONDA AÈRIA CAP A LA ROTONDA DEL XOPAR I LA N-332 PER LES OBRES, ELS DIES 15, 16 I 17 DE FEBRER

Ondara, 14.02.23. En eixe tram (des de la rotonda aèria cap a la rotonda del Xopar) s’estan realitzant obres i aquesta setmana, el dimecres 15, dijous 16 i divendres 17 de febrer 2023, estarà tallada la circulació durant tota la jornada (les 24 hores, dia i nit) en aquest ramal, en direcció des de la rotonda aèria cap a la rotonda del Xopar. Motiu pel qual es desviarà la circulació. Més endavant s’informarà en cas de que el tall de circulació afecte també el cap de setmana.

Cal recordar que les obres les està realitzant la Demarcació de Carreteres d’Alacant, depenent del Ministeri de Foment, per tal de solucionar el col·lapse de trànsit en la rotonda elevada del Centre Comercial. Aquest problema se solucionarà amb un carril d’incorporació a la N-332 per a evitar la pujada a la rotonda dels vehicles amb destinació cap a l’AP7, Dénia o Alacant. El projecte està finançat per la pròpia demarcació de carreteres, dins de la partida de manteniment, i es preveu la seua finalització en aquest primer trimestre de 2023.

Després de l’anàlisi de trànsit corresponent, es va considerar que la solució més eficient a la problemàtica del col·lapse és que el trànsit rodat que no va en direcció al Centre Comercial, sinó que la travessa cap al sud de la Comarca, no puge a la rotonda elevada. Aquests vehicles s’incorporaran directament a la N332 i així evitaran la pujada a la rotonda, per a aconseguir més fluïdesa en totes les altres direccions. Per a això s’està creant una nova rotonda en aquest ramal. Des d’allí (la nova rotonda) es podrà anar directament a la rotonda elevada en el cas de voler accedir al Centre Comercial i s’escometrà un carril d’incorporació perquè els vehicles accedisquen directament a la N-332, quan vagen a accedir a l’autopista, Dénia o Alacant, sense passar per la rotonda elevada. Es tracta de la solució més viable tècnicament per a resoldre el problema i sense cap cost per a l’Ajuntament d’Ondara.

Precisament, aquesta setmana, del 15 al 17 de febrer, el que s’està fent és el nou carril d’incorporació perquè els vehicles accedisquen directament a la N-332, en lloc de pujar a la rotonda elevada. A causa de les característiques dels treballs, es procedirà al tall del ramal, però només el que va en direcció des de la rotonda aèria cap a la rotonda del Xopar. Més endavant s’informarà en cas de que el tall de circulació afecte també el cap de setmana.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.