ONDARA ES TINY DE VERD AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

Ondara, 06.02.23. El Dia Mundial Contra el Càncer (4 de febrer) és un dia de conscienciació creat per a augmentar la consciència sobre el càncer i l’impacte que té en la societat. Per a aconseguir aquest propòsit, la jornada es destina a donar a conèixer els avanços en la lluita contra aquesta malaltia, estimular l’acció a nivell mundial per a augmentar la investigació i per a animar als governs a augmentar les seues inversions en l’àrea de prevenció i tractament del càncer. L’objectiu és el de promoure la conscienciació sobre la malaltia, donar a conèixer les mesures preventives i promoure la solidaritat i el suport amb la finalitat d’i millorar la qualitat de vida dels qui el pateixen.

És per aquest motiu que el passat dissabte 4 de febrer, en commemoració a la lluita contra aquesta malaltia, la Junta Local d’Ondara de la Associació Espanyola Contra el Càncer -AECC penjaren un llaç verd al balcó de l’Ajuntament d’Ondara, i la façana de l’edifici consistorial es va il·luminar d’un intens color verd. A més, la Junta Local AECC va muntar una taula informativa junt al Mercadona, on estigueren repartint fullets informatius, acceptant donatius i venent productes de la fundació per recaptar fons i destinar-los a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

En l’acte commemoratiu d’aquest efemèride, realitzat a la plaça del Convent, a la porta de l’Ajuntament d’Ondara, els integrants de la Junta Local d’Ondara AECC recitaren el text del Manifest institucional de suport “Tots contra el càncer”:

«2030, l’any en què les xifres del càncer es dispararan: 1 de cada 2 hòmens ho tindrà, així com 1 de cada 3 dones. Només a Espanya cada hora es diagnostiquen 32 nous casos i és la segona causa de mort al nostre país. Amb aquestes xifres, és el moment de passar a l’acció i de multiplicar l’esforç en la lluita contra el càncer.

El Govern d’Espanya ha declarat la iniciativa “Tots Contra el Càncer”, com a Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic, (2022-2024), una oportunitat sense precedents per a conscienciar i mobilitzar a la societat espanyola sobre la importància de sumar els recursos i les capacitats de tots entorn d’un gran programa d’acció contra el càncer, que incremente els recursos disponibles per a projectes de prevenció, investigació, atenció i divulgació.

És el moment de donar el primer pas per a aconseguir canviar les xifres, “Tots Contra el Càncer” té una missió molt clara: aconseguir el 70% de la supervivència en càncer a Espanya per a 2030.

Per tot això, demanem un esforç per a impulsar el projecte “Tots Contra el Càncer” i així aconseguir els reptes següents:

1. Divulgació: Visibilitzar el càncer i el seu impacte en la societat buscant la mobilització social entorn de la causa càncer.

2. Prevenció : Incrementar la conscienciació social sobre la prevenció i detecció precoç del càncer, fomentant l’adopció d’hàbits de vida saludables i participació en programes de detecció precoç per part de la societat.

3. Atenció: Incrementar l’atenció a pacients i familiars per a mitigar i pal·liar les necessitats clíniques i no clíniques.

4. Investigació: incrementar la investigació oncològica perquè augmente la taxa de supervivència en càncer, buscant l’excel·lència i la traslacionalidat, de manera que els resultats arriben al pacient gràcies al finançament.

El que fem avui pot canviar el nostre matí, però només si ens unim “Tots contra el càncer”.

Publicado en Actualitat, Associacions.