SINMA LLANÇA UN DÍPTIC INFORMATIU SOBRE LA TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS I MASCOTES

La intervenció s’inclou dins la primera fase de la campanya integral d’informació i civisme Si t’estimes Ondara que es desenvoluparà durant tot 2023 i que fou presentada ara fa un mes

Ondara, 23.01.23. «Un document senzill i instructiu per tal de resumir a la ciutadania les obligacions i responsabilitats dels propietaris dels animals que es recullen en l’ordenança municipal de l’Ajuntament d’Ondara que regula aquests drets i deures». Amb aquestes paraules han resumit els objectius d’aquest document el Conseller Delegat de SINMA Francesc Giner i l’Alcalde José Ramiro, els quals han explicat que el díptic es fonamenta en l’enumeració d’una sèrie de correctius davant d’una problemàtica recurrent «que necessita de l’ajuda i la col·laboració ciutadanes per tal d’erradicar comportaments incívics dins dels espais col·lectius tan greus com no recollir els excrements dels gossos dins l’entorn urbà». De fet, el díptic compta amb dos apartats principals: l’un dedicat a les obligacions i les responsabilitats dels veïns i veïnes que tenen una mascota (des de l’obligatorietat de dur bosses higièniques per recollir les deposicions a l’hora de traure a passejar les mascotes fins a la normativa quant a races perilloses de gossos) i un altre centrat en les recomanacions i bones pràctiques (des de la neteja particular dels orins de les mascotes amb botelletes a l’atenció veterinària dels animals amb què es conviu); a més, s’hi inclou un apartat de consells i altres elements il·lustratius com ara un mapa on es localitzen els espais d’esbarjo per a gossos i les colònies de gats enregistrades al municipi.

Pel que fa al llançament del díptic, aquest es donà a conéixer aquest cap de setmana per mitjà d’intervencions tan simbòliques com el repartiment del fullet durant la festivitat de Sant Antoni pels voltants del Prado: una trobada on precisament es concentraven tant les mascotes del municipi com els seus propietaris. La idea d’aprofitar un marc d’aquestes característiques es fonamentava en l’interés de conscienciar les famílies sobre la responsabilitat implícita de la tinença d’animals. Si més no, durant la jornada de diumenge es repartiren entre els assistents més de cinc-cents díptics dins d’una campanya inicial que es desenvoluparà activament al llarg dels propers mesos.

Cal recordar que la publicació i difusió de la mateixa s’inclou dins la primera fase de la campanya integral d’informació i civisme que es desenvoluparà durant tot 2023 i que fou presentada ara fa un mes, a mitjan desembre. I és que sota el lema Si t’estimes Ondara que encapçala el projectei per mitjà de tot un programa d’intervencions, SINMA, l’empresa pública municipal conjuntament amb l’Ajuntament d’Ondara i la Policia Local han projectat un pla d’acció global per tal d’optimitzar la netedat i l’ordre dins del conjunt del municipi. «Una campanya necessària», tal com ha resumit el Conseller Delegat de SINMA i regidor d’Urbanisme Francesc Giner, «que necessita de l’ajuda i la col·laboració ciutadana per tal de dur-se a terme, sobretot en aspectes tan importants com són el respecte i l’ordre dins dels espais col·lectius: valors imprescindibles per aconseguir una Ondara més neta i sostenible».

Publicado en Actualitat, Ajuntament.