ONDARA ACULL LA PRESENTACIÓ DEL PLA “LA ADMINISTRACIÓN CERCA DE TI” DEL MINISTERI DE POLÍTICA TERRITORIAL

Ondara, 18.01.22. Aquest matí s’ha presentat en l’Espai Jove d’Ondara el Pla “La Administración cerca de ti”. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Ministeri de Política Territorial que persegueix acostar l’Administració General de l’Estat a la ciutadania, especialment a la de l’àmbit rural, amb la finalitat de fer efectiu el dret d’accés a tots els serveis públics, amb independència del lloc de residència. El Pla “La Administración cerca de ti” ha sigut presentat hui a Ondara per la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, junt a la Secretària General de Coordinació Territorial, Miryam Álvarez, que han estat acompanyades per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. En la jornada han participat també els Alcaldes i Alcaldessa d’El Verger, Beniarbeig i Els Poblets.

La Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha indicat que el projecte «pretén que els veïns de municipis d’entre 500 i 8.000 habitants senten pròxima l’administració del Govern d’Espanya, perquè no hagen de desplaçar-se a les capitals de província a realitzar les gestions amb el Govern i puguen realitzar els tràmits electrònicament». La Secretària General de Coordinació Territorial, Miryam Álvarez, ha dit que “La Administración cerca de ti” és «un servei que ve per a quedar-se, perquè la digitalització i les noves ferramentes permeten prestar aquests serveis als municipis més xicotets».

L’Alcalde, José Ramiro, ha indicat que aquest Pla és «una acció molt significativa», perquè «els Ajuntaments són els que atenen al ciutadà, i que el Govern d’Espanya dote als Ajuntaments dels recursos per a trencar bretxes digitals i acostar l’administració pública a les seues necessitats i procediments és molt important, perquè les administracions locals tenen moltes vegades els recursos limitats, i amb projectes com aquest de formació es trenquen bretxes digitals i s’ajuda a què la ciutadania exercisca els seus drets».

Després de la presentació del Pla “La Administración cerca de ti”, s’ha dut a terme en l’aula de l’Espai Jove la jornada formativa a càrrec dels tècnics de la Delegació de Govern, dirigida a la ciutadania, en la que han participat més de mig centenar de persones. En la jornada, s’ha assessorat als assistents en els seus tràmits i gestions més habituals amb l’administració, i s’ha ajudat a obtenir el certificat digital i Cl@ve permanent per a relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.