EL DIPUTAT D’ARQUITECTURA VISITA LES OBRES DE RESTAURACIÓ DEL MOLÍ COVÍ

L’Ajuntament d’Ondara ha començat a rehabilitar l’immoble del Molí Coví (Bé de Rellevància Local) amb la intenció de restaurar les instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable

Ondara, 29.11.22. El Diputat d’Arquitectura de la Diputació Provincial d’Alacant, José Ramón González de Zárate Unamuno, va acudir ahir a Ondara per a visitar el Molí Coví i veure el projecte de canvi de solat. Va poder comprovar en primera persona l’estat de les obres i el canvi de sostre, i va reconèixer que es tracta d’un projecte “interessant i necessari per a Ondara”. En la seua visita al Molí Coví va estar acompanyat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; Raquel López, Regidora de Patrimoni; Pere Picornell, Regidor de Medi Ambient; Francesc Giner, Regidor d’Urbanisme, i Miguel Gomis, Regidor de Manteniment d’Edificis Municipals.

L’Ajuntament d’Ondara ha començat a rehabilitar l’immoble del Molí Coví (Bé de Rellevància Local) amb la intenció de restaurar les dites instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable; posant-ho en valor per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural. I el primer pas que s’ha donat és rehabilitar la coberta; uns treballs que ja han culminat. Cal recordar que la setmana passada es va signar l’acta de recepció de les obres per al canvi de la coberta del Molí Coví, que s’han realitzat des del passat mes d’agost i fins a principis d’aquest mes de novembre.

Les obres han consistit en el canvi total de la coberta (que es trobava en estat ruïnós), inclosa la seva estructura secundària. Les tasques realitzades han comprés la demolició de la totalitat de la coberta, mantenint el pilar central i la biga principal. La resta s’ha renovat completament, respectant les condicions originals del Molí. El projecte ha estat redactat des de l’oficina tècnica municipal de l’Ajuntament d’Ondara. L’obra ha estat executada per l’empresa Decormur Hormigones S.L. El projecte es van adjudicar per 60.856,95 euros, dels quals 40.000 euros són una subvenció de la Diputació d’Alacant, dins de la convocatòria de subvencions per a rehabilitació de monuments municipals i esglésies anualitat 2022. La resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament. Recentment, l’Ajuntament ha obtingut també una subvenció per a consolidar el pis existent, i està previst que des del curs de formació es continuen renovant les façanes interiors i les parts exteriors que encara no s’han restaurat. L’alumnat d’obra de l’últim taller d’ocupació impartit a Ondara va realitzar recentment la restauració de paraments de mamposteria al Molí Coví, i també de la façana de l’immoble. Al Molí Coví d’Ondara, a banda de la rehabilitació de la coberta, també s’ha ultimat la neteja de la seua zona verda, on es va a habilitar pròximament el Parc Fluvial Molí Coví amb la intenció de convertir la parcel·la en un espai amb arbratge, zona de barbacoes, berenadors i lavabos al costat de l’antic molí, i fer-ho visitable.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.