ONDARA ES TENYEIX DE VIOLETA AMB MOTIU DEL 25 N, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Els centres educatius del municipi se sumen a les activitats d’una jornada d’especial reivindicació que comptà amb una emotiva performance central al moll del Prado

Ondara, 28.11.22. El passat divendres 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional per l’eliminació de les Violències contra les Dones, i des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Raquel Mengual, es van coordinar una sèrie d’activitats amb els centres docents del municipi per tal de fer un clam conjunt contra aquesta xacra. De fet, a l’IES Xebic tingué lloc a a les 10:45 hores una representació estàtica a l’entrada del centre. Un acte de repulsa exclusivament per a l’alumnat de l’institut d’ensenyament secundari que comptà amb l’acompanyament musical de Mirela Gomes al piano. Paral·lelament, al col·legi Sanchis Guarner s’elaborà durant la jornada escolar el mural «Alça el vol»: un simbòlic treball plàstic basat en papallones de paper que contenien missatges contra la violència de gènere.

Ja a la vesprada, l’acte commemoratiu del Dia Internacional per l’eliminació de les Violències contra les Dones va continuar amb una performance al Moll del Prado on es van habilitar trenta-huit seients buits en memòria de les trenta-huit dones assassinades enguany per les seues parelles dins l’Estat espanyol. La instal·lació, amb el nom, edat i lloc de residència de les víctimes imprés sobre el respatller de les cadires, va colpir per la seua concisió el públic assistent. A continuació, els veïns i veïnes participants de l’acte van dipositar un ram de flors color violeta a cadascuna de les cadires en què s’homenatjava les dones mortes enguany. El nom de les víctimes, així com el text commemoratiu fou entonat per la Regidora d’Igualtat Raquel Mengual.

D’altra banda, cal recordar que en el ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara celebrat el dia d’abans, dijous 24 de novembre, s’havia aprovat per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans) la proposta dels grups municipals de l’Ajuntament d’Ondara amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra la Dona, en la qual es reflecteixen les dades sagnants d’aquesta xacra socials: no debades, tal com recull el document «a Espanya, des de 2003, han sigut assassinades 1.165 dones i 47 xiquetes i xiquets i des de 2009, s’han interposat quasi 2 milions de denúncies per violència de gènere i més de mig milió d’ordes de protecció». Una arrelada problemàtica que el ple municipal, en representació de la societat d’Ondara, ratificà mitjançant el compromís ferm de l’Ajuntament d’Ondara contra la violència de gènere, i en defensa dels drets de les dones, l’eradicació de qualsevol tipus de violència masclista i l’acció de combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament polític que negue la violència de gènere o rebutge les polítiques públiques enfocades a la seua total eradicació.

Des de la Regidoria d’Igualtat, així com des de la Comissió d’Igualtat des d’on s’ha concebut aquest programa, es va agrair la participació i activisme dels centres docents d’Ondara, així com la sensibilitat i assistència del públic present a l’acte central de la jornada que culminava els actes commemoratius contra la violència masclista.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.