ONDARA COMENÇA L’ELABORACIÓ DEL «PLA DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE – PMUS» AMB LA FASE D’APORTACIÓ DE PROPOSTES PER PART DE LA CIUTADANIA

S’anima a totes les persones interessades en realitzar aportacions per al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que contacten a través de ondara@pmus.net o per WhatsApp i Telegram en el 722 89 75 29

Ondara, 27.09.22. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Mobilitat Urbana que dirigeix Francesc Giner, està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible – PMUS d’Ondara. PMUS “és un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu implantar formes de desplaçament més sostenibles en l’espai urbà (caminar, pedalejar o utilitzar el transport públic) reduint el consum energètic i les emissions contaminants, aconseguint al mateix temps garantir la qualitat de vida de la ciutadania, igualment es contemplen els objectius d’aconseguir la cohesió social i el desenvolupament econòmic”. El pla de mobilitat és un instrument per a impulsar els canvis necessaris en la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat. Davant d’un model de transport concebut per a donar fluïdesa i capacitat d’estacionament als vehicles motoritzats, els PMUS aposten per situar en el centre de la planificació a les persones. El seu objectiu és garantir un ambient sa on es puga caminar i pedalejar per itineraris accessibles, segurs i atractius.

L’elaboració d’aquest Pla de Mobilitat Urbana Sostenible – PMUS a Ondara contempla una primera fase, on s’analitza la situació actual en referència al trànsit als carrers del nucli urbà, així com les vies d’accés al municipi, els diferents tipus de desplaçaments que es fan a la població, la utilització de vehicles de motor, ecològics, bicicletes, patins i desplaçaments a peu, així com les zones d’aparcament, zones esportives, camí segur a l’escola, zona industrial i comercial. Posteriorment, s’estudiaran les diferents solucions a aplicar. Per això, la col·laboració dels habitants d’Ondara es fa imprescindible, perquè exposen els problemes que detecten en el seu dia a dia; en els desplaçaments al treball, per a anar a comprar, per a arribar al col·legi, senyals de trànsit, direccions dels carrers, així com qualsevol idea o proposta que pensen que poden millorar la qualitat de vida de la ciutadania i visitants d’Ondara, per fer d’Ondara un lloc millor per a viure i conviure.

Des de l’empresa que elabora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible – PMUS s’està elaborant una enquesta perquè tots i totes puguen participar, però abans, proposen a la ciutadania que aporten les seues idees i propostes, per tal de poder incloure-les i valorar-les entre tota la ciutadania d’Ondara. S’ha facilitat un correu i un telèfon perquè es facen les propostes, comentaris, idees i suggeriments al correu: ondara@pmus.net , o a un número telèfon de WhatsApp i Telegram: 722 89 75 29. (La informació la gestionarà l’empresa que realitza l’estudi i es tractarà de manera confidencial).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.