COMENCEN LES OBRES DE COBRIMENT DE LA PISCINA EXTERIOR

La piscina menuda exterior té unes dimensions i profunditats perfectes per activitats d’aprenentatge o rehabilitació, i la finalitat del projecte és la recoberta de la mateixa de manera que es puga utilitzar durant tot l’any

Ondara, 15.09.22. Aquesta setmana s’ha signat l’acta de replantejament per donar començament a les obres d’un important projecte per a millorar les instal·lacions esportives municipals: el cobriment de la piscina menuda exterior, que està ubicada al recinte de la Piscina Municipal d’Ondara. Després de la signatura, les obres començaran en les properes setmanes, i tindran un termini d’execució de 2 mesos. En la visita a la instal·lació per a signar l’acta de replantejament van participar el Regidor delegat de SINMA (l’empresa municipal que gestiona la piscina), Francesc Giner; el Regidor de Manteniment d’Edificis, Miguel Gomis, i el gerent de SINMA, Juan Femenia, acompanyats pels tècnics.

Des de l’Ajuntament d’Ondara es va sol·licitar subvenció a la Diputació Provincial d’Alacant, emmarcada en el Pla + Esport, per a cobrir el got de la piscina menuda exterior, i el Pla + Esport 2021, de la Diputació Provincial d’Alacant, va concedir a Ondara una ajuda de 50.107,52 euros (la quantia màxima que havia sol·licitat l’Ajuntament), que correspon al 54,75% del cost de l’obra, que té un pressupost total amb IVA. 91.623,56 euros. La resta de la quantia serà assumida pel propi Ajuntament.

El projecte per a cobrir la piscina exterior (la menuda) del recinte de la Piscina Municipal d’Ondara comprèn cobrir amb una estructura d’alumini i policarbonat el got de la piscina exterior i connectar-ho amb un túnel al recinte de la piscina. La seua proximitat a la piscina gran permet vincular-les mitjançant dos corredors de poca longitud, i a més, els panells de policarbonat seran mòbils per a poder obrir en l’estiu, permetent la correcta ventilació en cas necessari. La coberta tindrà unes dimensions de 24,14 metres de longitud i 11,19 metres d’amplària. D’aquesta manera, es cobreix la zona perimetral de la piscina exterior, amb una coberta d’un total de 270 m2. Les obres es realitzaran en la present anualitat, amb l’objectiu que en 2023 la piscina menuda ja estiga coberta i puga estar operativa a principis d’any.

La finalitat de cobrir aquesta piscina va directament unida a la climatització de l’aigua i de la pròpia instal·lació, ja que aquesta és l’única solució que hi ha per a poder utilitzar-la tot l’any. Aquesta actuació permetrà oferir altres activitats que fins ara no es podrien realitzar en aquesta piscina a l’aire lliure; de manera que s’augmentaria la capacitat tant d’usuaris com d’activitats de la Piscina Municipal en el seu conjunt.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.