SONAFILM 2022: EL CONCERT “TRIBUTE TO MORRICONE” A CÀRREC DE LA UNIVERSAL SYMPHONY ORQUESTRA OMPLI LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA AMB LA MILLOR MÚSICA DEL COMPOSITOR ITALIÀ

1.200 persones van gaudir de l’espectacular concert dedicat a Ennio Morricone que la Universal Symphony Orquestra i les veus del Cor de la Rectoria van oferir a la plaça de Bous d’Ondara

Ondara, 22.08.22. El dissabte 20 d’agost, més de 1.200 persones van gaudir de l’espectacular «Sonafilm, Festival de Música de Cine» amb el concert dedicat a Ennio Morricone que la Universal Symphony Orquestra i les veus del Cor de la Rectoria s’encarregaren d’interpretar a la plaça de Bous d’Ondara; un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura de d’Ajuntament d’Ondara. Una nova edició del festival Sonafilm que va reivindicar la transcendència de les bandes sonores, a l’hora de transmetre les emocions del cinema. Un concert amb més de 100 artistes sobre l’escenari, on a més, es va poder gaudir, en algunes de les peces, de les aparicions estel·lars de solistes com la soprano Saray Garcia; el tenor Pascual Andreu, l’oboista Edu Sala i l’armonicista Raquel Vega, que acabaren d’arredonir una nit màgica i per al record.

La Universal Symphony Orquestra, sota la batuta de seu Director titular, José Martínez Colomina, va oferir el «Tribute to Morricone», dedicat al mestre compositor italià Ennio Morricone, a qui ha anat dedicat el Sonafilm d’enguany 2022, amb un gran concert on es van poder gaudir de les millors peces de films com “La muerte tenia un precio” “El bueno, el feo y el malo”, “Novecento”, “Cinema Paradiso”, “Érase una vez en América”, “Los intocables d’Elliot Ness” o “La Misión”, en una vetlada inoblidable. Com bis, i en homenatge al recentment desaparegut Vangelis, es va interpretar «Carros de Fuego».

A l’intermedi del concert es va reconèixer la labor de les autoritats de les localitats que han fet possible el festival (Ondara, Dénia, i El Verger), i també es va fer pujar als col·laboradors a l’escenari. Es va fer el lliurament com a recordatori del cartell d’aquesta 4ª edició, per part de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i dels Regidors de Cultura dels municipis integrants del Sonafilm; Raquel Mengual d’Ondara, Raül García de la Reina, de Dénia; i Miguel Pou d’El Verger. Entre els col·laboradors es trobava l’autor de la il·lustració, Paco Chika; la gerent del Centro Comercial Portal de la Marina, Virginia Carrasco; el president de la Fundació Baleària, Ricard Pérez; el crític de cine, Conrado Xalabarder; el portaveu de l’associació Aljub, Emili Sentí; el representant de Soundtrack Fest, Gorka Oteiza; el director del Cor de la Rectoria, Jaume Morell, i l’organitzador de la iniciativa i director artístic del Sonafilm, Javier Gil. D’altra banda, l’Alcalde, José Ramiro, que va estar acompanyat per l’exministre de Cultura, Manuel Rodríguez Uribes, va demanar un gest de solidaritat pels afectats de l’incendi de la Vall d’Ebo de la setmana passada.

4ª Edició del Sonafilm en Ondara, Dénia i El Verger

La 4ª edició del Sonafilm va comptar amb actes durant tota la setmana passada, del 17 al 21 d’agost, tant a Ondara, com a Dénia i El Verger. El 17 d’agost es va oferir a la Casa de Cultura d’Ondara (per la pluja no es va poder fer a la plaça de bous) el documental «Ennio el Maestro» del Director Giuseppe Tornatore, amb la participació de mig centenar de persones. En l’audiovisual, prestigiosos realitzadors i directors van lloar la figura de l’ànima de bandes sonores tan mítiques per l’imaginari col·lectiu com “La muerte tenia un precio”, “La misión” ,“Los intocables de Elliot Ness” o “Los odiosos ocho”. Entre els testimonis Bernardo Bertolucci ressaltava que “va aconseguir combinar la prosa amb la poesia”; mentre Clint Eastwood reconeixia que “la seua música em va ajudar a escenificar” ; Roland Joffe incidia en que “les seues bandes sonores creen un món que no apareix en pantalla”; o John Williams sentenciava que “quan li van donar l’ Óscar honorífic va ser com si l’Acadèmia estiguera disculpant-se per no haver-ho fet molt abans”.

El 18 agost, a l’Auditori de la Casa de Cultura del Verger, un públic entregat que va omplir la sala, va gaudir del concert «Intimate Morricone» del clarinetista J.M. Santandreu i el pianista Christian Esteve amb la veu de la narradora Maria Ángeles de Miguel.

El 19 d’agost al matí es va oferir la “Charla de Música de Cine”al Multiespai l’Androna de Baleària Port (Dénia), dirigida i presentada per Conrado Xalabarder, reconegut especialista en música de cine de prestigi internacional. A la nit, al Parc Torrecremada de Dénia, que estava de gom a gom, es va poder gaudir del concertdel grup Moanin’ Project amb l’espectacle “Forrest Gump Songs”. Amb més de 14 temes de grups i cantants internacionals, l’espectacle alçà als espectadors més atrevits que no pogueren aguantar ballar els temes més vibrants que formen part de la música del film.

Finalment, el Sonafilm va culminar ahir diumenge 21 d’agost a l’Auditori Casa de Cultura del Verger amb l’Ensemble Mira Quina Trompa, dirigit pel fundador i director Vicent Berbegal Coloma, que va oferir un repertori variat de Bandes Sonores.

Publicado en Actualitat, Cultura.