ACABADES LES OBRES PER A HABILITAR UNA ENTRADA ACCESSIBLE AL TRINQUET MUNICIPAL D’ONDARA

L’Ajuntament d’Ondara ha executat les obres, creant una rampa d’accés amb barana i ampliant la vorera, coincidint amb el 150 aniversari del Trinquet Municipal, per a dotar a l’entrada a l’edifici de més accessibilitat i seguretat

Ondara, 15.07.22. Ja han culminat les obres d’accessibilitat per a habilitar una entrada accessible i segura al Trinquet Municipal d’Ondara, impulsades per l’Ajuntament d’Ondara, que es van iniciar a mitjans del passat mes de juny. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha visitat l’actuació realitzada al trinquet, acompanyat per la Regidora de Patrimoni, Raquel López, i pel Regidor de Manteniment d’Edificis, Miguel Gomis. En la visita ha recordat que aquestes obres permeten millorar l’accessibilitat i la seguretat de l’accés del Trinquet Municipal, ja que aquesta instal·lació esportiva tenia barreres arquitectòniques, pel fet que es tracta d’un edifici patrimonial datat en 1.872, i ha recordat que precisament, s’ha pensat en eixa accessibilitat en l’any del 150 aniversari del Trinquet Municipal, per a posar en valor més si cap l’edifici.

La porta d’accés principal al Trinquet, al carrer Sant Benet, constava de dos escalons al costat d’una estreta vorera, en un costat del carrer en què estava permès l’aparcament, la qual cosa dificultava l’accés a l’edifici. Les actuacions que ha impulsat l’Ajuntament han inclòs la creació d’una rampa l’accés al trinquet per a persones amb mobilitat reduïda, de manera que es respecta l’edifici i al mateix temps ho fa més accessible i s’aconsegueix una entrada molt més segura per als usuaris, en haver-se col·locat també una barana per a separar l’entrada a l’edifici del pas de vehicles pel carrer. També s’ha ampliat la vorera en eixe punt, fent-la més àmplia per a col·locar la rampa i l’escala a l’altre costat, i des d’ara no es permet aparcar en eixe tram del carrer, per a més seguretat.

Per a executar aquests treballs, l’Ajuntament d’Ondara ha rebut una subvenció de la Generalitat Valenciana d’11.218,91 euros, el que suposa un percentatge del 63% del cost de l’obra. La subvenció està emmarcada en les ajudes destinades a finançar actuacions a realitzar pels municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, referides a facilitar l’accessibilitat de les cases consistorials i edificis públics destinats a tercera edat, a persones amb discapacitat o diversitat funcional i a altres usos públics, mitjançant l’eliminació de barreres arquitectòniques.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.